Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Vučić u završnoj fazi lošeg mentalnog stanja

Ludak na funkciji predsjednika dao je sebi za pravo da u Srbiji odlučuje od toga koja će kuća i zašto biti srušena, do toga kome će banke oprostiti višemilionske kredite, gdje će se graditi stadioni i kome, ko će biti šampion, pa do toga kako će UEFA žrijebati protivnike srpskim klubovima i ko će biti kažnjen zbog ''nereda'' na tribinama i nvodnih uvreda na račun LGBT populacije

Piše: Stanko Radulović

Događaji u Srbiji pokazuju da je Aleksandar Vučić ušao u završnu fazu svog ludila i on svakog trenutka potvrđuje tezu da je već neko vrijeme predsjednik svega i svačega u Srbiji, a ponajviše organizovanog kriminala i korupcije.

Završna faza ludila predsjednika svega i svačega u Srbiji eskalira ekstremnim zabranama ulaska crnogorskih građana na teritoriju susjedne zemlje u kojoj on kao neki dobri samarićanin moli policiju i tajnu službu da ne zaustavljaju na granici bivše crnogorske ministre. Dakle, daje sebi za pravo da odlučuje baš o svemu.

Ludak na funkciji predsjednika dao je sebi za pravo da u Srbiji odlučuje od toga koja će kuća i zašto biti srušena, do toga kome će banke oprostiti višemilionske kredite, gdje će se graditi stadioni i kome, ko će biti šampion, pa do toga kako će UEFA žrijebati protivnike srpskim klubovima i ko će biti kažnjen zbog ”nereda” na tribinama i uvreda na račun LGBT populacije.

Rezultati srpskih klubova u kvalifikacijama za evropske kupove pokazali su da je proces uništavanja svih protivnika Crvene zvezde u završnoj fazi i predsjednik svega i svačega može mirno da spava, njegova mezimica će biti bez problema beskonačni šampion dok je on na vlasti, a šta će biti nakon toga pokazaće vrijeme.

Srbija je zahvaljujući rezultatima Crvene zvezde i Partizana ove sezone imala prvi put pet predstavnika u evropskim kupovima, mezimica predsjednika svega i svačega zahvaljujući pobjedama Partizana u posljednje dvije sezone ima garantovano učešće u grupnoj fazi Lige šampiona, a Vučić se za to zahvalio višegodišnjim sistematskim potpunim uništavanjem kluba iz Humske 1, ali i ostalih timova Superlige.

Da li Vučića vrijeđa istina kad mu navijači skandiraju?

Partizan je posljednje dvije sezone jedini igrao proljeće u Evropi, ali je predsjednik svega i svačega i pored toga istrajao u uništavanju crno-bijelih.

I kada su napokon navijači Partizana shvatili da je baš Vučić najveći neprijatelj Partizana, i da su članovi uprave kluba direktno odgovorni njemu za sve što rade, počeli su protesti, koji kasne nekoliko godina, protiv predsjednika svega i svačega u Srbiji i uprave kluba na “specijalnom zadatku” po nalogu čelnika SNS.

U svršeno stanje srpskog fudbala i politike uklopio se i Slovenac Aleksandar Čeferin, korumpirani advokat beogradskog podzemlja na čelu UEFA, koji je od djetinjstva navijač Crvene zvezde.

Čeferin je balkanizovao UEFA do te mjere da je u evropskoj kući fudbala najviše kadrova iz Crvene zvezde, koji su pod direktnom kontrolom predsjednika svega i svačega u Srbiji. Zoran Laković, Vlado Glođović, Jovica Šurbatović, Slaviša Kokeza samo su neki Vučićevi specijalci koji su u UEFA podizali ugled kriminalizovane Crvene zvezde koja je zahvaljujući njihovom radu u kvalifikacijama za evropska takmičenja uvijek dobijala najlakšeg mogućeg protivnika u tom trenutku.

Kriminalizacija UEFA i mržnja prema Partizanu je toliko poodmakla da se Partizan kažnjava za svaki povik sa tribina na račun predsjednika svega i svačega u Srbiji.

Naime, crno-bijeli su prije nekoliko dana od strane UEFA kažnjeni zbog vrijeđanja LGBT populacije jer su tokom utakmice protiv Sabaha Grobari skandirali “Vučiću pederu”.

Zajedničku navijačku pripadnost predsjednik svega i svačega u Srbiji iskoristio je da insistira na kažnjavanju Partizana, zbog vrijeđanja LGBT populacije, a vrijeme će pokazati da li je Vučić tim činom priznao da je peder ili je samo ponovo povrijeđena njegova sujeta i zbog činjenice da je omraženi klub nadoknadio dva gola zaostatka i ostao na evropskoj sceni.

Vučić je toliko mentalno ugrožen da nije mogao podnijeti mogućnost da omraženi klub i treću sezonu u nizu predstavlja Srbiju u Evropi tokom jeseni, pa još ne daj Bože proljeća, da je morao reagovati.

Djelovanje Vučića na uništavanju Partizana dovodi do toga da će Srbija u samo jednoj sezoni na rejting listi UEFA sa 11. mjesta skliznuti do 18.pozicije, to je već sada izvjesno, a vrlo vjerovatno i ispod 20. mjesta.

Zahvaljujući toj činjenici Srbija već od sezone 2025/26. neće imati pet predstavnika u Evropi, ali ni direktnog učesnika u Ligi šampiona, pošto se rezultati iz prošle sezone računaju za narednu.

Neimar Vučić i stadion u Loznici

Vučić je u svom ludilu gradio svašta – autoputeve, “fabrike”, ali i stadione po Leskovcu, Valjevu, Loznici, Zaječaru, Kragujevcu… i bacao novac u vjetar.

Ponos Vučićevog “neimarstva” stadion u Loznici je neupotrebljiv za UEFA takmičenja, pošto travnata podloga nije dobila prelaznu ocijenu, a tribine su izgrađene tako da gledaoci sa svakog dijela tribina ne mogu da vide sve dijelove terena, pošto stadion ima previše mrtvih uglova.

Tako je i ponos Vučićevog neimarstva stadion “Lagator” u Loznici dobio “jedinicu” čak i od Čeferinove balkanizovane UEFA i na njemu se još neko vrijeme neće moći igrati domaće, a kamoli evropske utakmice, a “kad će ne znamo”, kao u Đekni.

Čak ni Fudbalski savez Srbije ne želi dati licencu stadionu u Loznici i on je u ovom trenutku neupotrebljiv.

Stadion Lagator daleko je od predviđene UEFA licence i četvrte kategorije. Sektori na tribinama su nepodjeljeni, stadion ima previše mrtvih uglova, zaštitna ograda u prvim redovima je predebela, a problem je i nedovoljna udaljenost terena od tribina. Sve su to propusti savršenog Vučićevog neimarstva i potvrda uzalud potrošenih 32 miliona eura.

Kad prođe Vučićevo vrijeme niko se neće iznenaditi, ako se utvrdi da je baš predsjednik svega i svačega u Srbiji idejni tvorac velelepnog projekta u Loznici.

Međutim, tu se ne završava Vučićevo stadionsko neimarstvo, pošto planira da potroši milijarde eura za izgradnju “nacionalnog” stadiona i novog stadiona za svoju mezimicu.

Za takve projekte određen je Surčin, pa bi čudesni stadion mogao da nikne nedaleko od aerodroma, valjda da se sportisti ne muče puno da putuju do Beograda i bolje rečeno Topčidera. Daleko je to.

Za stadion Crvene zvezde opredjeljeno je vrtoglavih 550 miliona eura, iako je čak i moćni Real Madrid potrošio znatno manje za svoj stadion, mada najtrofejniji evropski klub i Španija nemaju finansijske probleme kakve imaju Crvena zvezda i Srbija.

Sad, kako će klub sa dugom od 76 miliona eura, koji prema posljednja tri godišnja finansijska izvještaja nema novca, platiti zemljište za novi stadion i nije bitno. Vučić je tu da zavuče ruku u džepove građana Srbije i namiri svoju mezimicu.

Megalomanski projekti koje treba da finansira budžet propale Srbije koja je u dubokoj političkoj krizi i živi od donacija sa Zapada, su samo metafora apetita predsjednika svega i svačega. Jer je jasno da je Vučićevo ludilo kulminiralo i on po svaku cijenu želi da bude regionali hegemon iako državu na čijem je čelu rasparčava i vodi u propast.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Seoca
30.08.2023-14:57 14:57

U Srbiji registrovano oko 600 pedofila, a njihov broj svakog meseca raste: Spremaju se oštrije kazne AUTOR Euronews Srbija Prema najnovijim podacima Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde, ukupno 583 pedofila je registrovano u Srbiji, potvrđeno je za Euronews Srbija iz ove uprave. Od jula do novembra, od kada je Euronews Srbija imao poslednji uvid u ove podatke, ovaj broj se povećao za 39. Inače, ovaj Registar je donet septembru 2015. godine i od tada se vodi evidencija. “Taj zvaničan podatak o broju registrovanih pedofila je daleko od realne ciifre. Mi imamo mnogo veći problem od onoga što prepoznajemo… Pročitaj više »