Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Vesna Kljajević ispunila normu za Evropsko prvenstvo u Jerusalimu

Crnogorska atletičarka i članica Tare iz Mojkovca, Vesna Kljajević, ispunila je u bacanju kugle normu za učešće na juniorskom prvenstvu Evrope u Jerusalimu, pošto je na mitingu  "Trofej Montenegro" u Baru ostvarila rezultat od 14,15 metara.

Crnogorska atletičarka i članica Tare iz Mojkovca, Vesna Kljajević, ispunila je u bacanju kugle normu za učešće na juniorskom prvenstvu Evrope u Jerusalimu, pošto je na mitingu  “Trofej Montenegro” u Baru ostvarila rezultat od 14,15 metara.

Vesna Kljajević, učenica profesora Marka i Danila Ristića jedina je na mitingu u Baru uspjela do ispuni normu za Evropsko prvenstvo.

Crnogorski rekorder Danijel Furtula i Anabela Mujović najbolji su takmičari mitinga u seniorskoj konkurenciji ostvarenim rezultatima po IAAF tablicama.

Furtula je u bacanju diska imao hitac od 61,11 metara, a taj rezultat po IAAF tablicama vrijedi 1.081 bod, dok je u konkurenciji dama Anabela Mujović iz barskog kluba Sanja skočila je udalj 5,53 metra, koji po IAAF tablicama vrijedi 897 bodova.

Atletski trofej Montenegro okupio je više od 160 takmičara iz 14 klubova.

U ekipnom plasmanu najuspješniji je bio Mornar sa četiri zlatne, Sanja i Tara osvojili su po tri, a po dva Podgorica i Nikšić. Po jednog osvajača zlatnog odčičja imaju Lovćen, Milenijum, Rudar, Jedinstvo i Tempo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve