Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Važna pobjeda u Splitu: Mornar ohrabren

Čak 50 poena tim Mihaila Pavićevića postigao je u reketu, a sa 22 asistencija pokazao je uigranost i kreativnost u meču u kojem je imao i 17 poena deficita. Od sredine druge četvrtine meča osmog kola ABA lige preokret su donijeli igrači sa klupe (Šehović, Jeremić, Lazić). A bek Džejkob Pulen igrao je sve bolje do kraja, duel završio sa 27 poena (8-7 za dva, 5-2 za tri poena, 7-7 sa linije bacanja)

Kvalitet širine rotacije Mornar je pokazao u pobjedi nad Splitom u gostima 95:87, to je ono što Barane čini legitimnim kandidatom u borbi za vrh ABA lige.

Pavićević, Foto: Pobjeda.me

Čak 50 poena tim Mihaila Pavićevića postigao je u reketu, a sa 22 asistencija pokazao je uigranost i kreativnost u meču u kojem je imao i 17 poena deficita. Od sredine druge četvrtine meča osmog kola ABA lige preokret su donijeli igrači sa klupe (Šehović, Jeremić, Lazić). A bek Džejkob Pulen igrao je sve bolje do kraja, duel završio sa 27 poena (8-7 za dva, 5-2 za tri poena, 7-7 sa linije bacanja).

“Veoma bitna pobjeda za nas, uoči pauze zbog mečeva reprezentacija i perioda kada ćemo moći dodatno da radimo. Nakon teškog perioda smo ostvarili ovakvu pobjedu za koju smo se žestoko borili, u meču za koji sam znao da će biti izuzetno težak do kraja”, poručio je trener Mihailo Pavićević.

Mornar je imao na na kraju čak devet skokova manje od protivnika, kojem je dozvolio čak 15 ofanzivnih skokova. Split je ubacio čak 27 poena iz ,,druge šanse, a Mornar svega četiri…Ipak, ekstra-kvalitet opcija Barana bio je presudan do kraja. Protiv svježijeg rivala, tri dana nakon gostovanja Breši u Italiji, Mornar je uspio da ostvari trijumf u relativno mirnoj završnici u gostima. A Split treba cijeniti, iako je prošle sezone igrao u ABA 2 ligi. Hrvatski klub, nasljednik trostrukog prvaka Evrope, je ostavio izuzetan utisak na startu ABA sezone. I poprima okvire ozbiljnog kluba, dostojnog košarkaške sredine kakva je Split.

“Moj razlog zašto sam počeo da igram košarku leži ovdje u Splitu, u imenu Damira Šolmana. Zbog njega sam počeo da igram, a bio sam mnogo talentovaniji za neke druge sportove… I čitavog života sam nosio broj 12”, rekao je Pavićević.

Do kraja meča, presudna je ipak bila odbrana, a u defanzivi je Mornar ostavio bolji utisak u odnosu na rivala. To je istakao i trener Splita Ivica Skelin. Mornar će u narednom meču 5. decembra dočekati Partizan u ABA derbiju a za taj duel je partija u Splitu apsolutno ohrabrenje. Sa skorom 6-1 u regionalnoj ligi ekipa je dokazala kvalitet, a sada će imati prostor da radi i unaprijedi formu.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve