Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Vasilije Lalošević: Nova Strategija za mlade ispunjava četiri osnovna cilja

Lalošević je poručio da u narednom periodu treba institucionalno poboljšati položaj mladih, međuresornu saradnju, te uključiti mlade u kreiranje i sprovođenje javnih politika.

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević kazao je, da nova Strategija za mlade sa Akcionim planom jeste dokument koji ispunjava četiri osnovna cilja, saopšteno je iz tog ministarstva.

Lalošević je poručio da u narednom periodu treba institucionalno poboljšati položaj mladih, međuresornu saradnju, te uključiti mlade u kreiranje i sprovođenje javnih politika.

To je saopšteno na Centralnoj javnoj raspravi povodom Nacrta Strategije za mlade.

Direktor Direktorata za mlade Martin Ljuljđuraj je predstavio prisutnima Nacrt Strategije, podsjećujući između ostalog, da je prema posljednjem popisu u Crnoj Gori 141 hiljada mladih ljudi između 15 I 30 godina.

“Da je ta brojka u konstantom padu, te da prema ranijim istraživanjima oko 40 odsto mladih želi da ode van naše države. Utješno je, kako je rekao, da većina njih se vrati nakon doškolovavanja u instranstvu”, saopšteno je.

Mladima, dodao je Ljuljđuraj, najviše smeta nezaposlenost i ekonomska nezavisnost.

Zaključak svih prisutnih jeste, kako su kazali, da je Strategija sa Akcionim planom dobro urađena, da će, prema njihovim riječima, biti razmatrani svi njihovi predlozi i sugestije kako bi se Strategija doradila, te da je evidentna spremnost Ministarstva sporta i madih da sarađuje i pruži podršku mladim ljudima u Crnoj Gori.

“Lalošević je kazao da je međuinstitucionalna saradnja jedan od najvažniji faktora, te da Ministarstvo može, samo u saradnji sa ostalim institucijama, NVO sektorom, te lokalnom samoupravom poboljšati status mladih”, saopšteno je iz ministarstva.

Dodaje se da je već nekoliko važnih ideja realizovano.

“Finansiranje dječijeg sporta, ideja Olimpijske kuće, muzeja i parka, te formiranje Savjeta za mlade i Osnivanje Zavoda za sportsku medicine po prvi put, samo su neke od ideja i realizacija postignutih velikim zalaganjem i iskrenim pristupom”, navodi se u saopštenju Ministarstva sporta i mladih.

Crnogorsko društvo, i pogotovo sport, prepuni su brojni strategijo o razvoju i napretku, ali nakon svih tih mudrih programa iz godine u godinu naše društvo i kvalitet sportskih rezultata su na sve nižem nivou.
Vrijeme je za konkretna djela, a ne za isprazne priče na raznim seminarima, simpozijumima i sličnim sastancima, o strategijama bez konačnih riješenja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve