Nedjelja, 10 Decembra, 2023
Rubrika:

Lalošević najavio pomoć Kući sporta i Gimnaziji u Tuzima

On je, tokom obilaska terena i razgovora sa direktorom Gimnazije Seadom Ljuljanajem, najavio i pomoć za opremanje školske sportske sale sportskim mobilijarom

Ministarstvo sporta i mladih za izgradnju sportskog terena Gimnazije 25. maj u Tuzima izdvojilo je 28 hiljada eura, kazao je resorni ministar Vasilije Lalošević.

On je, tokom obilaska terena i razgovora sa direktorom Gimnazije Seadom Ljuljanajem, najavio i pomoć za opremanje školske sportske sale sportskim mobilijarom.

Lalošević je kazao da je teren predviđen za mali fudbal, rukomet i košarku i da će biti na korist svim mladim ljudima u Tuzima.

Posjeta Laloševića je inicirana i pozivom trenera Tekvondo kluba Besa Nikole Gegaja i predsjednika Ljuba Gojčaja.

Gegaj je idejni tvorac Kuće sporta u toj opštini, koja bi bila centralno mjesto tekvondo sporta, ali i ostalih sportova u Malesiji i iz čitave Crne Gore.

Ministar Lalošević pohvalio je objekat planiran za buduću Kuću sporta, navodeći da je Tekvondo klub Besa ponos ne samo Tuzi, već i Crne Gore.

– Vi ste već napravili šampione. To su Anđela i Andreja Berišaj i drugi takmičari iz Malesije. Ne sumnjam da ćemo se i u Parizu ponositi i vidjeti jednu od sestara na Olimpijskim igrama. Kada pogledam vasu trofejnu salu, vidim da smo na pravom putu – kazao je ministar Lalošević.

On je dodao da će Kuća sporta biti repezentativna, a naša saradnja sa Opštinom Tuzi i odgovornom dijasporom dovešće taj projekat do kraja.

– Ministarstvo će za ovaj infrastrukturni objekat izdvojiti, prema sadašnjim planovima, 40 hiljada EUR. To je još jedan u nizu projekata podrške Ministarstva sportskoj infrastrukturi u oko 20 gradova u Crnoj Gori – rekao je Lalošević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve