Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Kvalifikacije za SP: Sokoli slomili Gibraltar pred gostovanje u Oslo

“Sokoli” su, shodno očekivanjima, rutinski slavili protiv Gibraltara (0:3) i pred gostovanje u Oslu drugoplasiranoj Norveškoj prišli na samo tri boda zaostatka

Sokoli, Foto: FSCG

Fudbalska reprezentacija Crne Gore ponovo ima realne šanse da se bori za drugo mjesto u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

”Sokoli” su, shodno očekivanjima, rutinski slavili protiv Gibraltara (0:3) i pred gostovanje u Oslu drugoplasiranoj Norveškoj prišli na samo tri boda zaostatka.

Naš nacionalni tim nije imao problema na Viktorija stadionu. Duel je otvoren idealno, majstorskim pogotkom Adama Marušića u ranoj fazi, nakon čega je viđena apsolutna kontrola izabranika selektora Miodraga Radulovića.

Fatos Bećiraj je u završnici poluvremena, iz penala, udvostručio prednost gostiju, da bi rekorder po broju nastupa za državni tim u nastavku postavio i konačan ishod udarcem glavom poslije centaršuta Seada Hakšabanovića.

Radulović je za važan okršaj protiv Norveške za tri dana odmorio Stevana Jovetića, ali razlog za zabrinutost predstavljaju povrede Stefana Mugoše i Aleksandra Šćekića.

Norvežani su večeras u Istanbulu remizirali sa Turskom 1:1, a podsjećanja radi, u ovom oktobarskom ciklusu kvalifikacija, Skandinavci su lišeni usluga Halanda i Serlota.

Holandija je večeras obila sigurna, ali je došla do cijelog plijena protiv Letonije stigla sa samo jednim postignutim pogotkom.

Taj susret prelomio je Klasen u 19. minutu.

Pred naredno, osmo kolo u grupi G, Holandija vodi sa 16 bodova. Norveška je sakupila 14, Turska 12, a Crna Gora 11 bodova.

Jasno je koliko je duel u Oslu važan za Jovetića i društvo.

Gibraltar – Crna Gora 0:3 (Marušić 7’, Bećiraj p. 44’ 68’)

Tok meča:

Nema promjena na mečevima Letonija – Holandija 0:1 i Turska – Norveška 1:1.

73’ – Nove izmjene Crne Gore. Ušli su Nikola Vukčević, Janković i Jovović, dok su izašli Marušić, Hakšabanović i Kosović.

68’ – GOOOOLLL!!! 0:3. Drugi gol Fatosa Baćiraja, 14. u nacionalnom timu. Sjajan centaršut Hakšabanovića sa lijeve strane, lijep gol glavom rekordera po broju mečeva u nacionalnom timu.

59’ -Žuti karton za Tomaševića, ali prvi u ciklusu tako da može da igra protiv Norveške.

Podsjetimo, u ekipi nema dva centralna defanzivca, Savića i Simića, a pored Tomaševića i Vujačića, na raspolaganju je samo Drešković.

48’ – Odmah na startu drugog poluvremena povreda Šćekića i Radulović je prinuđen da ga zamjeni za Draška Božovića.

46’ – Nastavlja se meč na Viktorija stadionu!!!

Poluvrijeme – Crna Gora ima sigurnu prednost na Viktorija stadionu. Marušić je načeo domaćina, a onda je Bećiraj u finišu prvog dijela duplirao vođstvo ”sokola”. Gibraltar bezopasan pred golom Mijatovića.

45'+1’ – Mugoša je morao da izađe, nije mogao da nastavi nakon starta Goldvina, mijenja ga Osmajić.

Norveška je izjednačila protiv Turske, golom Kristijana Torstveda.

44’ – GOOOOLLL!!! Crna Gora vodi 2:0. Golman Goldvin je skrivio penal nakon što je grubo faulirao Mugošu unatar šesnaesterca, a Fatos Bećiraj je hladnokrvno izvršio egzekuciju.

32’ – Bećiraj je dobro probio do gola Gibraltara, vratio loptu do Mugoše, koji je nije zahvatio kako je želio.

20’ – Mnogo je igrača Gibraltara u bloku, teško je naći put do opasne zone. Marušić je pokušao sa 17-18 metara po vještačkoj travi, siguran golman Goldvin.

Holandija je povela protiv Letonije 0:1. Strijelac je Dejvi Klasen.

Turska vodi protiv Norveške, golom Kerema Akturkoglua.

7’ – GOOOOLLL!!! Crna Gora je povela u pravom momentu. Adam Marušić. Odlična akcija, duga lopta Tomaševića, sjajan prijem asa Lacija, efektni driblinzi i realizacija. Sudije su provjerile pogodak u VAR sobi i nije bilo ništa sporno. 0:1

Gruba igra Gibraltara kod kuće kao i u Podgorici. lakat u bradu dobio je Bećiraj, Roj Čipolina je bio akter, ali sudije nijesu vidjele ništa.

1’ – Počinje okršaj na Viktorija stadionu!!!

To je meč sa autsajderom u grupi G, jedinom selekcijom bez bodova nakon prvih šest kola.

Crna Gora ima osam bodova, tri manje od Turske, a pet od Holandije i Norveške, kojoj gostuje 11. oktobra.

Selektor Radulović ne može da računa na Savića i Simića, večeras neće biti ni Đurđevića, ali ni Jovetića makar u startnih 11, jer je tek izašao iz povrede, a igra se na vještačkoj travi.

Postave:

Crna Gora: Mijatović – Vešović, Vujačić, Tomašević, Radunović – Marušić, Šćekić, Kosović, Hakšabanović – Bećiraj, Mugoša.

Gibraltar: Goldvin – Olivero, Džozef Čipolina, Roj Čipolina, Vajsmen – Valarino, Enesli, Torilja, Ronan – Voker – Stajč.

Foto: Printscreen/Rezultati.com

Crna Gora je u martu savladala Gibraltar pod Goricom 4:1.

Od 20 i 45 igraju Turska – Norveška i Letonija – Holandija.

Glavni arbitar meča na Viktorija stadionu je Slovak Filip Glova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve