Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

LIGA ŠAMPIONA Remi Reala i Sitija, odluka o finalisti pada u revanšu

Revanš susret na programu je naredne srijede na Etihadu, a u drugom polufinalu Lige šampiona sjutra se sastaju Milan i Inter

Fudbaleri Real Madrida i Manchester Cityja remizirali su na stadionu Santiago Bernabeu u Madridu rezultatom 1:1 u prvom polufinalnom susretu Lige šampiona pa će odluka o finalsiti pasti za osam dana na Etihadu kada je na programu revanš.

U reprizi prošlosezonskog polufinala, Građani su zagospodarili terenom od samog početka i stvorili su nekoliko dobrih prilika u ranoj fazi utakmice.

De Bruyne i Rodri su prijetili iz daljine, ali Courtois se nije dao iznenaditi. Potom je Haaland šutirao nakon dobre kombinacije s De Bruyneom, ali još jednom je golman Reala ostao nesavladan.

Ipak, nakon toga Real je uspostavio terensku ravnotežu, a do vođstva je stigao iz prvog šuta prema golu Manchester Cityja. Camavinga je dodao do Vinicusa, a on sjajnim udarcem s vrha šesnaesterca matirao Edersona za prednost Reala 1:0 u 36. minuti.

Nako vođstva, Kraljevi su u drugom dijelu zaigrali još bolje i prvi su prijetili u 50. minuti.

Nakon fantastične akcije Viniciusa, Benzeme i Cavarajala u 50. minuti, Benzema je šutirao preko gola Edersona.

City je mogao do izjednačenja u 55. minuti. Gundogan je dodao do Haalanda koji je bio sam ispred gola Courtoisa, ali ga je Alaba stigao i sjajno izblokirao.

I onda, u 67. minuti kada se činilo da Građani nemaju pravu ideju kako da dođu do gola uslijedilo je izjednačenje. Nakon povratne lopte, De Bruyne je silovito šutirao s nekih 22 metra i matirao Courtoisa, koji nije imao nikakvu šansu da odbrani ovaj razoran udarac za 1:1.

Do kraja susreta Real je bio nešto bolji, a najbolju šansu imao je Benzema u 78. minuti kada je glavom šutirao nakon ubačaja iz slobodnog udarca, ali Ederson je to odlično zaustavio i ostalo je 1:1.

Revanš susret na programu je naredne srijede na Etihadu, a u drugom polufinalu Lige šampiona sjutra se sastaju Milan i Inter. Finalna utakmica u Istanbulu na programu je 25. maja.

Meč ste mogli da pratite na portalu AKTUELNO

Rezultat i strijelci:

REAL MADRID – MANČESTER SITI 1:1 /Vinisijus 36, De Brujne 67/

Stadion: Santjago Bernabeu. Sudija: Artur Soareš Diaš (Portugalija)

REAL MADRID (4-3-3): Kurtoa – Karvahal, Ridiger, Alaba, Kamavinga – Valverde, Kros, Modrić – Rodrigo, Vinisijus, Benzema

MANČESTER SITI (3-4-2-1): Ederson – Voker, Dijaš, Akandži – Rodri, Stons, Gundogan, De Brujne – Bernardo Silva, Griliš – Haland

Tok utakmice

84. minut
Evo i druge izmjene. Čuameni je zamijenio umornog i požutjelog Krosa.

83. minut
Miran period igre, Siti drži loptu ali se ne zalijeće previše. Zna kako Real može da bude fatalan u finišu.

81. minut
Evo i prve izmene na meču. Tek u 81. minutu… Anćeloti je poslao na teren Marka Asensija umjesto Rodriga.

Kamavinga
Požutio je Kamavinga zbog starta nad Rodrijem na centru. Ispravna odluka.

Šansa!
Dobra šansa za Real. Benzema je na drugoj stativi pucao glavom u Edersona poslije slobodnjaka Krosa.

74. minut
Ridiger u posljednjem momentu glavom izbacuje ispred Halanda na petercu. Mančester Siti ozbiljno bolji poslije izjednačenja. Interesantno da nijedan trener ne mijenja za sada…

70. minut
Prvi žuti karton za goste. Opomenut je Gundogan zbog faula nad Karvahalom.

GOOOL!!!!
Gooolčina!!! Siti je izjednačio! Kevin de Brujne je pogodio u 67. minutu strašnim udarcem sa 20 metara. Ni Kurtoa nije mogao ništa.

Penal?
U borbi za loptu Valverdea i Griliša, lopta je pogodila Engleza u rame. Tražili su domaći penal, ali nema osnova za to…

Pritisak
Prijeti Real! Posle kornera je Krosov jak šut izblokiran. Novi udarac iz ugla i novi šut Reala. Valverde je tukao jako i neprecizno sa 30 metara.

58. minut
Nova šansa za Real. Vinisijus je šutirao iskosa i iznudio korner. Potom je i Rodrigo šutirao i iznudio novi korner. Mnogo bolji početak drugog poluvremena za Kraljevića nego u prvom.

Alaba
Kakav start Davida Alabe! Haland se izborio za šansu poslije pasa Gundogana, šutirao ali je Austrijanac klizećim startom izblokirao u posljednjem momentu. Strašan posao rade Alaba i Ridiger sa Halandom večeras.

Kamavinga
Genijalno je ovo šta je Karlo Anćeloti smislio sa Kamavingom na lIJevom boku i kako se Francuz rotira sa Modrićem i kako prave probleme Sitiju.

Kurtoa!
Prva velika šansa za Siti! Bernardo Silva je sjajnim pasom lansirao De Brujnea pred gol Reala, Belgijanac je pobegao odbrani domaćih, iskosa jako šutirao, a Kurtoa odbranio.

Šansa!
Počelo je šansom za Real. Triling Kamavinga – Vinisijus – Benzema je donio loptu pred kazneni prostor gostiju, Benzema je dobio loptu u for i tukao pored gola. Tačnije, Stons je zakačio loptu da ode u korner.

47. minut
Prvi korner za goste u drugom poluvremenu, De Brujne je odigrao za Griliša a ovaj bacio loptu u naručuje Kurtoi.

46. minut: Počelo je drugo poluvrijeme

Poluvrijeme
Kraj prvog poluvremena! Siti je dominirao, držao loptu, prijetio, šutirao, ali nije stvorio nijednu zicer šansu. Real je iz jedinog šuta u 36. minutu došao do vođstva. Majstorija Vinisijusa poslije sjajnog prodora Kamavinge. Potom su Madriđani uveli Siti u nervozu sitnim faulovima i pojeli ostatak vremena. Siti je imao loptu 68 odsto u posjedu, četiri šuta u okvir gola, pet kornera, 322 tačna pasa (rival 135) ali Real je taj koji vodi.

45+2
Evo ga žuti karton! Napokon. Dobio ga je Toni Kros zbog jakog faula nad Gundoganom.

Karvahal
Namazan je Dani Karvahal… Gurnuo je Griliša u reklame, nedovoljno jako da bude faul, a dovoljno da iznervira Engleza. Portugalac Dijaš ne vadi kartone za sada.

41. minut
Griliš je zakasnio na opasan pas Gundogana.

GOOOL!!!
Vodi Real Madrid! Kamavinga je oduzeo loptu Berbardu Silvi, vukao kontru, dodao do Vinisijusa, Brazilac je došao na 20 metara od gola i strašnim šutem probušio mrežu Sitija. To je Real! Iz prvog šuta!

34. minut
Još jedna kontra domaćih. Do sada neprimjetni Valverde je sjajnim pasom našao Benzemu na petercu ali je Francuz bio slab u prijemu, igrao rukom i upropastio obećavajući napad.

33. minut
Imao je Real korner, Modrić je potom centrirao na peterac ali je Voker intervenisao. Real polako dolazi k sebi od ogromnog pritiska i počinje da igra fudbal.

30. minut
Prošlo je pola sata igre. Real nema šut u okvir gola. Nema ni van okvira. Nema čak ni blokiran šut! Ništa.

28. minut
Prve varnice. Gundogan je naletio na lakat zemljaka Ridigera ali ni ovo nije za karton.

Karvahal
Zaustavio je Karvahal faulom na centru Griliša u kontri i ovo mu je posljednja opomena pred žuti karton.

Šansa
Konačno Real! Vinisijus je “opljačkao” Rodrija na krilu i uputio ubitačan pas na peterac gdje je Dijaš u posljednjem momentu intervenisao ispred Benzeme. Oslobodio se malo Real, probudila se i publika…

Pritisak
Još jedan korner za Siti. Ovoga puta je Modrić izbacio glavom. Siti u prvih 20 minuta ima loptu 71 odsto u svom posjedu i vrši strahovit pritisak. Real bez bilo kakvog šuta na utakmici. Kako Madriđani igraju, najbolje govori to što Modrić panično izbija duge lopte…

Opet Siti želi penal
Opet su gosti tražili penal. Ovoga puta još manje opravdano. Stons je pokušao da simulira, Kamavinga je na vrijeme povukao nogu.

Rodrigo
Prvi opasan napad Reala u 18. minutu. Rodrigo je krenuo naprijed, odigrao u prostor za Benzemu, ali je Ederson bio brži.

Kurtoa
Još jednom brani Kurtoa. Ovoga puta Halanda koji je tukao direktno u njega.

Kurtoa
Još jednom brani Kurtoa. Ovoga puta Halanda koji je tukao direktno u njega.

Penal?
Poslije kornera, Bernardo Silva je ubacio loptu na peterac gdje je Karvahal gurnuo Halanda. Ipak, nedovoljno za penal koji su gosti tražili.

Rodri

14. minut: Rodri je pokušao šutem sa 25 metara, Kurtoa odbranio i odbio u korner. Siti je imao osmoricu igrača u Realovoj poslednjoj trećini.

Pritisak
Teško Real iznosi loptu iz posljednje linije, strašan visok presing igra Siti.

Korner
10. minut: Ni iz drugog kornera na meču Siti ništa nije napravio.

Prva šansa!
8. minut: Zaprijetio je Mančester Siti. Šutirao je sa distance De Brujne, odbranio Kurtoa, poslije čega je sviran ofsajd Vokeru.

Gosti pritiskaju
7. minut: Prvi put je Haland dobio loptu u kaznenom prostoru, ali je odbrana Reala otklonila opasnost.

Siti na polovini Reala
5. minut: Očekivano, gosti kontrolišu meč, imaju više loptu u posjedu.

Prva kontra
3. minut: Prvi napad Reala koji je podigao publiku sa stolica. Vinisijus je probao da uposli Benzemu, a Francuzu pobjegla lopta.

Žustro
2. minut: Počelo je oštrim startovima, Griliš je oborio Rodriga, a odmah se revanširao Ridiger faulom nad Halandom.

Počela je utakmica u Madridu

Aktuelni šampion Evrope Real, poslije osvajanja 20. trofeja u Kupu Kralja pobjedom nad Osasunom od 2:1, na “Santijago Bernabeuu” dočekuje “građane” u svojevrsnoj reprizi prošlogodišnjeg polufinala.

Tada su oba kluba pobijedila kod kuće, Real u Madridu sa 3:1, a Siti u Mančesteru sa 4:3, pa je na kraju dalje otišao “kraljevski klub”.

Večerašnji fudbalski spektakl biće i duel dvojice već legendarnih trenera sa bogatom karijerom u elitnom nadmetanju evropskih timova.

Od svih fudbalskih trenera, Pep Gvardiola i Karlo Ančeloti u svojoj karijeri imaju najviše polufinala Lige šampiona. Ančeloti ih ima devet, a Gvardiola 10.

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola dosad je dva puta osvojio “ušati pehar”, oba puta s Barselonom 2009. i 2011. godine.

Za razliku od mlađeg kolege, Ančeloti je četiri puta osvajao Ligu šampiona, dva puta s Milanom 2003. i 2007. godine i dva puta sa Realom 2014. i 2022, a uvjeren je da će ove godine odbraniti titulu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve