Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

LE: Čelsi srušio Arsenal: Topdžije ostale bez Lige šampiona (VIDEO)

"Tobdžije" su propustile šansu da se nađu u Ligi šampiona naredne sezone, nakon što su završili klupsko prvenstvo na petoj poziciji, dok su "plavci" već bili osigurali plasman za najelitnije Evropsko takmičenje zauzevši treću poziciju u Premijer ligi

Odigran je finalni meč Lige Evrope. U okršaju Londonskih titana, Čelsi je bio jači rival i savladao Arsenal 4:1 na Olimpijskom stadionu u Bakuu.

Foto: Twitter

“Tobdžije” su propustile šansu da se nađu u Ligi šampiona naredne sezone, nakon što su završili klupsko prvenstvo na petoj poziciji, dok su “plavci” već bili osigurali plasman za najelitnije Evropsko takmičenje zauzevši treću poziciju u Premijer ligi.

Nakon prvog poluvremena nije bilo mnogo drame sve do 28. minuta kada je Granit Džaka zatresao prečku Čelsija. Meč se tu zahuktao i Čelsi je takođe priprijetio u 39 minutu preko  Olivije Žirua ali je pogodak spriječio iskusni Petr Čeh.

U nastavku duela slijedi sasvim drugačija priča.  Žiru se odmah u startu revanširao za propuštenu priliku u prvom djelu meča i zabio glavom.  U 60. minutu Pedro je povisio rezultat i tu se već mogla osjetiti titula da bi samo pet minuta kasnije Azar iz penala utrostručio.

U 69. minutu Arsenal ublažava rezultat preko Aleksa Ivobija, ali tri minuta kasnije Azar sjajnim pogotkom ruši sve nade Arsenala.

Do kraja duela sve je bilo jasno i Čelsi je preuzeo titulu šampiona Evrope od Atletiko Madrida.

Sveengleski okršaj očekuje nas i u finalu Lige šampiona gdje će snage odmejriti Liverpul i Totenhem prvog juna u Madridu.

Tok meča:

Čelsi – Arsenal 4:1

90+4’ Sve je tu jasno i završava finale Lige Evrope.

90’ Meč je produžen tri minuta.

88’ Posljednja izmjena i za Čelsi. Eden Azar,  izlazi a mijenja ga Davide Zapakosta.

84’ Nova prilika za Arsenal. Žozef Wilok je pokupio u centimetar precizno dodavanje u kazneni prostor i pucao za dlaku blizu desne stative.

83’ Kakva prilika za Arsenal. Lakazete je bio blizu da prekrasan centaršut u šestnaesterac pretvori u pogodak. Napravio je odličan prvi dodir s loptom i uputio loptu prema desnoj stativi. Kepa Arizabaljega je sjajnom odbranom zaustavio njegov pokušaj.

81’ Nova prilika za Čelsi. Sesar Aspilicueta  je primio sjajan pas, ali je poslao loptu lijevo pored gola.

77’ Izmjene obje ekipe. Za Čelsi ulazi Ros Barkli umjesto Matea Kovačića, dok za Arsenal ulazi Jozef Vilok umjesto Mesuta Ozila.

72’ Novi gol Čelsija. Žiru je nabacio u šesnaesterac koju je dočekao Azar i zabio u donji desni ugao.

71’ Izmjena Čelsija. Vilijan je zamjenio Pedra.

69’ Goool  za Arsenal. Aleks Ivobi  je došao do lopte na rubu šestnaesterca i pucao iz prve bez oklijevanja. Način na koji je udario loptu je savršen i ona ulazi u gol pokraj lijeve stative.

68’ Novi karton Čelsija. Zaradio ga je Andreas Kristensen za pregrub start.

66’ Dvostruka izmjena za Arsenal. Ulaze Mateo Guendozi i Aleks Ivobi umjesto Naća Monreala i Lukasa Toreire

65’ Čelsi utrostručuje. Ejnsli Mejtlend-Najls je napravio prekršaj u kaznenom prostoru i skrivio penal koji je hladnokrvno realizovao Azar, poslavši loptu u jednu stranu a golman otišao u drugu.

60’ Novi gol Čelsija. Eden Azar je dodao loptu koju je pokupio Pedro  i sa ruba šestnaesterca uputio odličan udarac koji je ušao u donji desni ugao. Nevjerovatan gol !!!

56’ Prvi žuti karton za Čelsi. Zaradio ga je Pedro.

49’ Goool za Čelsi. Žiru se sjajno snašao i zabio glavom iz teške pozicije. Skočio je visoko i pucao snažno u donji lijevi ugao.

46’ Nastavlja se okršaj!!!

45’ Nema nadoknade vremena i završava prvo poluvrijeme.

39’ Kakva prilika za Čelsi. Žiru prima dobar pas na rubu šesnaesterca i puca u donji desni ugao, ali je Čeh odlično reagovao i obranio mu šut.

34’ Prva prava akcija za Čelsi. Emerson je ispratio dodavanje na rub šestnaesterca i pucao. Njegov pokušaj je išao po sredini gola, ali Petr Čeh je bio spreman i nije dozvolio da se rezultat promijeni.

28’ Kakva bi ovo bila golčina za Arsenal. Granit Džaka je iskušao svoju sreću sa dalekometnom topčinom, ali njegov pokušaj je samo zatresao prečku.

26’ Prvi ozbiljniji pokušaj Čelsija. Olivier Žiru  je pokušao pobjeći, ali je ostao bez lopte.

18’ Sporna situacija za Arsenal. Aleksandre Lakazete je pao nakon duela u šesnaestercu, ali je arbitar Roki samo odmahnuo na prigovore igrača.

16’ Ovo je mogla biti dobra šansa za Arsenal. Sead Kolačinac je poslao loptu u šesnaesterac, ali je odbrana presjekla i izbila loptu.

9’ Prva opasna šansa Arsenala. Pjer-Emerik Obamejang je promašio dobru šansu nakon što mu se lopta odbila u noge i poslao je daleko od lijeve stative.

1’ Finale je upravo počelo!!!

Postave:

Čelsi: Arizabaljega – Luiz, Kristensen, Emerson, Aspilikueta – Kovačić, Horhinjo, Kante – Azar, Žiru, Pedro

Arsenal: Čeh – Košielni, Sokratis, Monreal – Mejtlend-Najls, Toreira, Džaka, Kolašinac – Ozil – Lakazete, Obamejang

Foto: Rezultati.com

Glavni arbitar finala na Olimpijskom stadionu u Bakuu je Italijan Đanluka Roki.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve