Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

LIGA ŠAMPIONA Real Madrid uništio Liverpul na Enfildu; Nezaustavljivi Napoli slavio u Frankfurtu

Revanš mečevi igraju se 15. marta

Sjajna dva meča večeras u Liverpulu i Frankfurtu. Na oba meča slavili su gosti. Real pokazao moć protiv Liverpula i slavio 5:2, dok je Napoli bio siguran i slavio protiv Ajntrahta.

Liverpul – Real Madrid 2:5 /Nunjez 4, Salah 14 – Vinisijus 21,36, Militao 48,Benzema 56,67/

Fudbaleri Real Madrida napravili su ogroman korak ka četvrtfinalu Lige šampiona pošto su večeras na “Enfildu” pobijedili Liverpul rezultatom 5:2.

Liverpul je brzo stigao do 2:0 golovima Darvina Nunjeza i Mohameda Salaha, ali je onda usledio pravi šok – dva pogotka Vinisijusa, potom Militaa, autogol Gomeza i Benzeme za 2:5.

Prvo poluvrijeme utakmice na “Enfildu” bilo je jedno od najluđih u ovoj deceniji u Ligi šampiona.

Prvo što je Liverpul imao zasluženih 2:0, a drugo što je Real zasluženo došao do 2:2, i što su dvojica ponajboljih golmana na svijetu poklonili po gol na identičan način.

Već u četvrtom minutu isplatio se visok presing Liverpula, lopta je došla do Salaha, koji je odlično snimio Nunjeza kako se šunja iza odbrane, teledirigovan pas kroz peterac petom je skrenuo iza leđa Kurtoe za 1:0.

U narednim minutima gledali smo kako se igrači kližu po terenu, nekoliko njih je imalo proleme da održi ravnotežu, a kulminacija se dogodila u 14. minutu kada su se u istom napadu okliznuli Henderson pa Kamavinga, a 10 sekundi kasnije i Kurtoa koji je loše primio loptu, ukrao mu je Salah i pogodio za 0:2.

Ali, Real Madrid se kao feniks ponovo podigao iz mrtvih i vratio. U 21. minutu praktično ni iz čega, odbrana Liverpula ostavila je previše prostora Vinisijusu koji pogađa malu mrežu za 2:1.

U 25. minutu Liverpul je imao zicer da dođe do trećeg gola, Salah nije dobro zahvatio loptu koja je došla do Nunjeza, ali je Karvahal ispred linije u posljednjem trenutku izblokirao Nunjeza.

Kada je odmah nakon toga zbog povrede izašao David Alaba, a ušao znatno sporiji Naćo, djelovalo je da će desna strana odbrane Reala biti još ranjivija.

I onda, ni iz čega – 2:2. U 36. minutu Džo Gomez je vratio loptu Alisonu, a ovaj napucao Vinisijusa, od koga se odbila u mrežu za 2:2.

Do kraja poluvremena lako je Real mogao i do preokreta, Rodrigo je ostao sam na drugoj stativi i umalo je pogodio mrežu, Robertson se našao na pravom mjestu.

Ako je Liverpul djelovao kao ravnopravan u prvom poluvremenu, u drugom je izgledao kao nižerazredni engleski tim.

Već u 47. minutu Modrić je izveo prekid, Militao ostao sam kao duh i glavom pogodio za 2:3. Ovaj gol je najbolji pokazatelj kako Liverpul brani prekide ove sezone – katastrofalno je blaga riječ “zonski”, a niko nikoga.

Kada je u 55. minutu Benzema šutirao i pogodio očajnog Džoa Gomeza, a lopta završila iza Alisona, bilo je očigledno da Liverpul čeka katastrofa.

Domaći više nisu mogli da se povežu, i dalje su morali da slušaju instrukcije Klopa da jure u neki presing, kasnili su kod svakog pasa, ispadali kao neuigrana nižerazredna ekipa, a Real je “plesao” i čekao sljedeću šansu.

Dočekali su je Madriđani već u 67. minutu poslije kontre, u kojoj su igrači Liverpula omogućili svojim kretanjima kao muve bez glave da ovo deluje kao akcija iz udžbenika. Modrić do Vinisijusa, ovaj do Benzeme, ovaj lomi Alisona i pogađa za 2:5. Čak se i Jirgen Klop nasmejao posle ovog gola, ali nije rekao ništa, barem u tih nekoliko sekundi koliko smo mogli da vidimo…

Neposredno prije petog gola, Klop je uveo Žotu i Firmina umjesto Nunjeza i Gakpa, a onda poslije tog pogotka i Milnera i Matipa umjesto Hendersona i Gomeza, ali to je bilo sve od Liverpula.

Ajntraht – Napoli 0:2 /Osimen 40, Di Lorenco 65/

Fudbaleri Napolija savladali su ekipu Ajntrahta u Frankfurtu rezultatom 2:0 u okviru osmine finala Lige šampiona.

Izabranici Lućana Spaletija napravili su ogroman korak ka prolasku narednu rundu elitnog evropskog takmičenja pošto su stekli veliku prednost od dva gola pred revanš u Napulju.

Nametnuo je Napoli svoj prepoznatljivi ritam igre praktično od prvog minuta, pa je tako počeo preteći preko Kvarachelije i Lozana, ali se Ajntraht uspješno branio.

Trenutak dekoncentracije Bute koji je u sopstvenom kaznenom prostoru nesmotreno srušio Osimena natjerao je sudiju Dijaša da dosudi penal, a najstrožu kaznu izveo je Kvarachelija.

36. minutu istakao se Kevin Trap koji je odličnom reakcijom uspeo da odbrani penal Gruzina, ali spasa nije bilo četiri minuta kasnije kada je Viktor Osimen na dodavanje Lozana sa desne strane uspio da dovede Napoli u vođstvo.

Pogodio je Nigerijac ponovo već u sledećem napadu, međutim taj pogodak bio je poništen zbog ofsajda.

Nove probleme za Ajntraht zadao je Kolo Muani koji je poslije starta nad Angisom zaradio crveni karton u 58. minutu otkada domaćin i igra sa fudbalerom manje u polju.

To je Napoli iskoristio na najbolji mogući način, igrao se 65. minut kada je Kvarachelija ponovo pokazao svoju genijalnost lucidnom asistencijom ka Đovaniju Di Lorencu koji je precizno pogodio dalji ugao Trapa.

U nastavku, jedan pokušaj imao je Angisa, na drugom golu Kamada, međutim promjene rezultata do kraja susreta nije bilo, pa “partenopei” nose dva gola prednost iz Frankfurta.

Revanš u Italiji na programu je 15. marta od 21 sat.

TOK UTAKMICA

Kraj: Ajntraht – Napoli 0:2

Veliku prednost ima italijanski predstavnik uoči revanša. Zasluženo je stigao do nje, nema dileme da je Napoli u ovom trenutku kvalitetniji tim od Ajntrahta

90. minut – Nadoknata u Frankfurtu
Još pet minuta do kraja utakmice

88. minut – Simeone
Mogao je mladi napadač Napolija, sin Atletikovog trenera Dijega Simeonea, do pogotka u 88. minutu. Dobro je šutirao glavom, ali je Trap bio siguran

81. minut – Frankfurt u šansi!
Mogli su, zapravo morali, domaćini do pogotka u 81. minutu poslije odličnog kontranapada, ali je Meret lako zaustavio šut Kamade. Značio bi mnogo taj gol Ajntrahtu za revanš.

GOOOL! Real Madrid ne staje! Od 67. rezultat je 5:2 za goste, ponovo je strelac Benzema

65. minut – Bajčetić
Mladi vezista Liverpula sjajno je ušao u meč, imao velike zasluge za prvi gol svog tima, ali je potom pao i počeo da griješi, što je vezni red kao što je Realov surovo kaznio… U 65. minutu je mogao da se upiše u strijelce, dobro je šutirao posle odbitka na centaršut iz kornera, ali pored gola.

68. minut – Umalo 3:0…
Sjajnu šansu imao je Napoli samo dva minuta posle drugog gola, ali Osimen nije uspeo da proigra Hviču

GOOOL! Fantastična akcija Napolija i peta Hviče za Di Lorenca koju je kapiten krunisao izuzetno preciznim udarcem za 2:0 od 65. minuta

GOOOL! Karim Benzema donosi 4:2 Realu u 56. minutu. Imao je Francuz sreću da lopta pogodi Gomeza i prevari Alisona

57. minut – CRVENI KARTON
Kolo Muani je izgubio loptu pred kaznenim prostorom Napolija, a onda žestoko nagazio Angisu i dobio direktan crveni karton u 57. minutu, Težak posao čeka Ajntraht do kraja meča

55. minut – Napoli želi veću prednost

Za razliku od prvog poluvremena u drugi dio utakmice u Frankfurtu mnogo bolje ušao je Napoli. Dvije velike šanse imali su gosti za 2:0, ali je prvo Trap odbranio šut Lozana, a onda i sjajno reagovao u situaciji jedan na jedan sa Kvarachelijom, koji je probao da ga lobuje u 55. minutu.

GOOOL! Real vodi 3:2 od 47. minuta pogotkom Edera Milita nakon centaršuta Modrića iz skraćenog kornera.

Počela su druga poluvremena na oba susreta

42. minut – ROBERTSON
Samo nekoliko sekundi trebalo je Realu da stigne od Kurtoe do Liverpulovog gola, ali je Endi Robertson bio za tren brži od Benzeme.

Poluvreme u Frankfurtu
Odlično prvo poluvrijeme, iako je bio period igre bez mnogo uzbuđenja. U drugom dijelu prvog poluvremena gosti iz Napulja su dodali gas, imali i penal koji Hviča nije iskoristio, ali je onda na scenu stupio Viktor Osimen

45. minut OSIMEN
Nevjerovatno koliko je jak Viktor Osimen. Izdržao je duel sa protivničkim igračem u 45. minutu i uspio da šutira, ali je pogodio samo spoljni dio mreže.

44. minut – Još malo do pauze…
Akterima mečeva neophodne zbog sjajnog ritma u kom igraju i u Frankfurtu i u Liverpulu. Nama ostaje samo da se nadamo da neće stati u drugom dijelu

GOOOL! Napoli vodi pogotkom Osimena iz kontranapada u 40. minutu

GOOOL! Real stiže do 2:2 u 36. minutu. Ponovo velikom greškom golmana, ovaj put Alisona, koji je pogodio Vinisijusa, a onda se lopta odbila u mrežu.

36. minut – BRANI TRAP PENAL
Hviča Kvarachelija nije iskoristio penal u 36. minutu da donese prednost Napoliju. Trap je uspio da odbrani njegov šut

34. minut – PENAL
Napoli će imati veliku priliku da povede poslije nesmotrene reakcije Tute koji je bespotrebno šutnuo po nogama Osimena, nakon stative koju je pogodio Lozano. Čekala se VAR soba, ali kratko, dileme nije bilo…

31. minut – ALISON
Sjajna odbrana Liverpulovog golmana u 31. minutu na šut Vinisijusa. Bila je to vrlo slična situacija kao kada je Brazilac pogodio desetak minuta ranije.

30. minut Sjajan meč

Sjajan meč gledamo na Enfildu, dok je u Frankfurtu malo opao tempo. Ajntraht ima inicijativu, ali daleko od toga da je Napoli bezopasan. Ipak, i jedni i drugi još nisu bili dovoljno konkretni

27. minut – Izmjena u Realu

David Alaba zbog povrede neće moći da nastavi meč. Zamijeniće ga Naćo u 27. minutu

25. minut – SALAH, NUNJEZ
Karambol pred golom Liverpula u 25. minutu, ali Karvahal, pa Eder Militao uspjeli su da spriječe Liverpul da ponovo ode na dva gola razlike

24. minut – Šansa za Real

Mogao je Real brzo i do 2:2, Vinisijus je odlično vukao kontru, ali je potom loše dodao ka Benzemi.

21. minut – GOOL: Luda utakmica na Anfieldu. Vincius je šutirao s ivice 16 metara iskosa i pogodio je suprotni ugao za 2:1.

GOOOL! Liverpul vodi 2:0 od 14. minuta pogotkom Salaha posle velike greške Kurtoe! Neodlučan je bio golman Reala da li da ispuca loptu ili dribla, a dok je razmišljao pogodial ga je u koljeno i odbila se Egipćaninu za zicer.

21:14 – Veliku šansu imao je Mohamed Salah u 13. minutu posle brzog napada Liverpula, ali je bio neprecizan. Morao je Egipćanin mnogo bolje iz takve šanse

10. minut – Ajntraht ima inicijativu i šanse na svom stadionu. Napoli je lijepo krenuo, ali osim pokušaja Hviče Kvarachelije da pronađe nekog od saigrača u kaznenom prostoru rivala, gosti nisu uspjeli da stvore bolju šansu.

4. minut – GOOOOL! Kakvo otvaranje Liverpoola. Odmah gol. Darwin Nunez je strijelac. Salah je lijepo ubacio prizemnu loptu, a Nunez genijalnim potezom petom zabija za 1:0.

2. minut
Hviča je poslao dugu loptu pred gol Ajntrahta, ali su uspjeli gosti da se odbrane. Nešto kasnije, takođe u drugom minutu, Gakpo je mogao da uđe u šansu posle izgubljene lopte Kamavinge, ali se okliznuo

Počele su utakmice u Liverpulu i Frankfurtu.

Najava meča:

Poznati su sastavi za večerašnje duele.

LIVERPOOL: Alisson, Trent, Bajčetić, Fabinho, Gakpo, Gomez, Henderson, Nunez, Robertson, Salah, Van Dijk.

REAL MADRID:Courtois, Alaba, Benzema, Camavinga, Carvajal, Militao, Modrić, Rodrygo, Rudiger, Valverde, Vinicius Junior.

Duel u Frankfurut ekipe će početi u sastavima:

EINTRACHT: Trapp, Buta, Gotze, Jakić, Kamada, Kolo Muani, Lindstrom, Max, Ndicka, Sow, Tuta.

NAPOLI: Meret, Anguissa, Di Lorenzo, Kim Min-Jae, Kvaratskhelia, Lobotka, Lozano, Olivera, Osimhen, Rrahmani, Zielinski

Napoli igra najbolju sezonu u modernoj istoriji kluba. Ubjedljivo su prvi u italijanskom prvenstvu i grabe ka tituli. Osimen i Kvaračkelija su se pojavili kao nova ozbiljna imena na kojima bi klub mogao dodatno da profitira.

Ajntraht je u većim problemima u njemačkom prvenstvu. Velika je borba za mjesto u Ligi šampiona i Ligi Evrope, konkurencija jaka, a oni su trenutno na mjestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Napoli je završio grupnu fazu sa pet pobjeda i jednim porazom, od Liverpula u posljednjem kolu. Iako gostuju, favoriti su u Frankfurtu.

Liverpul i Real ne blistaju kao prethodnih sezona. Prepustili su Barseloni osam bodova prednosti na vrhu i baš protiv najvećeg rivala se sastaje u polufinalu Kupa kralja. Dobar rezultat je 100. trofej u vitrinama osvojen u finalu Svjetskog klupskog prvenstva.

Na gostovanje Liverupulu, Real ide oslabljen za Tonija Krosa i Orelijana Čuamenija. Ne valja otpisivati iskusne pojedince kraljevskog kluba u koje se sumnjalo prošle godine, pa su korak po korak došli do titule.

“Meč Liverpul – Real je jedna od najboljih utakmica koje fudbalski svijet može da ponudi. Šteta je da igramo već u osmini finala LŠ. To bi bilo sjajno finale LŠ, ali… Mislim da smo favoriti, drago mi je da ćemo revanš da igramo pred našim navijačima u Madridu”, rekao je jedan od “motora” Reala Luka Modrić.

Liverpul je u potpunom “kanalu”. Osmi su u Premijer ligi. Ispadanje na prvom koraku nokaut faze biće još jedan bolan udarac za sastav Jirgena Klopa.

“Znamo i da je Real rekorder Lige šampiona, ali ni naš učinak nije tako loš. Povrh svega, znamo da imamo Enfild i svi znaju šta to znači”, istakao je Jirgen Klop.

“Redsima” ostaje da iskoriste prednost domaćeg terena u prvom meču i načine što povoljniji rezultat pred revanš u Madridu.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve