Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

LIGA ŠAMPIONA Junajted eliminisan, Nunjez šokirao Ajaks

Gostujuće ekipe večeras bile uspješne

Fudbaleri Atletika i Benfike na gostovanjima večeras u Mančesteru odnosno Amsterdamu izborile četvrtfinale Lige šampiona.

MANČESTER JUNAJTED – ATLETIKO MADRID 0:1 (0:1) /Lodi 41/

Fudbaleri Atletico Madrida plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona nakon što su u dvije utakmice bili bolji od Manchester Uniteda. U prvoj utakmici bilo je 1:1, dok je madridska ekipa večeras slavila na Old Traffordu rezultatom 1:0.

United je prvi zaprijetio na večerašnjoj utakmici kada je Oblak glavom zaustavio pokušaj Elange. Samo tri minute kasnije Atletico uzvraća preko De Paula, ali je De Gea odlično odbranio. U 21. minuti United je bezuspješno tražio penal nakon što je Fernandes pao poslije duela u šesnaestercu, a malo kasnije Felix je postigao pogodak koji je bio poništen zbog ofsajda.

Ipak, spasa za United nije bilo četiri minute prije odlaska na odmor kada je Lodi savršeno glavom pogodio pored nemoćnog De Gee.

U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena United je imao posljednju priliku prvog dijela meča, ali je ponovo Oblak bio na visini zadatka te je zaustavio udarac Fernandesa s distance.

Krenuo je United žestoko po izjednačenje. Odmah nakon sudijskog zvižduka šansu je imao Elanga nakon solo prodora, a pola sata prije kraja meča neprecizan iz dobre situacije bio je Sancho.

Najveću priliku United je imao u 77. minuti kada je Varane uputio udarac glavom, ali je Oblak ponovo senzacionalno odbranio. Crveni đavoli jednostavno nisu imali rješenja za goste koji su se odlično branili i odbranili te tako prošli u narednu fazu elitnog evropskog fudbalskog takmičenja.

Ajaks – Benfika 0:1 (0:0), prvi meč 2:2 /Nunjez 77/

Fudbaleri Benfice plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona nakon što su u dvomeču osmine finala bili bolji od Ajaxa. U prvoj utakmici bilo je 2:2, dok je Benfica večeras slavila na Johan Cruijff Areni rezultatom 1:0.

U prvom poluvremenu obje ekipe su igrale suviše oprezno pa nismo vidjeli mnogo velikih prilika. Najuzbudljivija situacija dogodila se u sedmoj minuti kada je Tadić postigao gol za Ajax, ali on je bio poništen zbog ofsajda. Shodno svemu tome, u prvom poluvremenu mreže se nisu tresle.

Favorizovani Ajax je u drugom poluvremenu najbolju priliku imao u 62. minuti, ali je udarac Antonyja otišao iznad prečke.

A onda je u 77. minuti uslijedio pravi hladan tuš. Grimaldo je centrirao, a Nunez glavom zatresao mrežu domaćih za veliko slavlje gostiju te ujedno plasman u narednu fazu Lige šampiona.  Žrijeb četvrtfinala Lige prvaka je u petak.

Tekstualni prenos mogli ste da pratite na našem portalu.

Mančester – Atletiko u četvrtfinalu
Uspjeli su Madriđani da stignu do pobjede i naredne faze. Junajtedu ostaje da se usresredi na obaveze na Ostrvu.

Mančester – Simeone ponovo mijenja
Felipe umesto Žoaa Feliksa. Četiri minuta nadoknade.

Mančester – Potpuna ofanziva Ragnika
Posljednje minute Junajted će igrati ultraofanzivno. Mata je dobio šansu umjesto Megvajera te je Ragnik praktično sve ofanzivne adute uveo u igru.

GOL! Ajaks – Benfika 0:1!
Bespotreban prekršaj Alvareza Benika je umjela da skupo kazni. Grimaldo je izveo prekid, a Nunjez donio vođstvo gostima.

Mančester – Crveni đavoli sve karte stavljaju na napad
Mančesterski klub kreće u potpunu ofanzivu, umjesto Freda u igri je Kavani. Ubrzo poslije izmjene prijetili su Varan i Ronaldo, ali je Oblak bio sjajan.

Amsterdam – Ajaks traži gol za četvrtfinale
Kopljanici nisu uspjeli da ugroze rivala ni iz osmog kornera. Odmah poslije pretnje Ajaksa Evertona je zamijenio Jaremčuk.

Amsterdam – Ajaks traži penal
Imali su fudbaleri tima iz Amsterdama lijepu priliku, a lopta je na kraju stigla do Gravenberha koji nije uspio da je iskontroliše na najbolji mogući nači. To ga nije spriječilo da napravi slalom u protivničkom šesnaestercu i padne. Međutim, sudija kaže da faula nije bilo.

Mančester – Trostruka izmjena Junajteda
U igri su Rašford, Matić i Pogba koji su zamijenili Elangu, Mektominija i Fernandeša.

Amsterdam – Prijeti Benfika
Imali su Portugalci odličnu priliku, ali je Vertongen loše gađao te je u Amsterdamu ostalo 0:0.

Mančester – Sančov volej preko prečke
Prekinuo je Junajted uspavanku. Poslije akcije po desnom boku lopta je stigla do Sanča na drugoj stativi, a volej fudbalera domaćina završio je iznad prečke.

60. minut – Gosti zadovoljniji
Gosti su na oba susreta trenutno timovi po čijem planu se odvija borba. Atletiko umješno čuva gol prednosti, dok Benfika sa dosta uspjeha zaustavlja napade Ajaksa.

Amsterdam – Benfika mijenja
Promjena kod Benfike. Na terenu je Sualiho Meite umjesto Adela Tarabta.

Mančester – Odmah prijeti Elanga
Samo 30 sekundi je trenalo igračima Junajteda da kreiraju akciju. Na kraju je iz solidne situacije pored stative šutirao Elanga. Stiče se utisak da, ako će neko uopšte da donese izjednačenje, to biti upravo Šveđanin.

POČELA SU DRUGA POLUVREMENA
Junajted je praktično sa centra zaprijetio. Očekuje nas uzbudljivih 45 minuta na oba večerašnja susreta.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA
Na Johan Krojf areni je rezultat 0:0 poslije 45 minuta, dok je na Old Trafordu Atletiko stekao gol prednosti preko Lodija u 41. minutu.

41. minut – GOL! Mančester Junajted – Atletiko Madrid 0:1!
Grizman je poslao loptu na drugu stativu gdje je Lodi spretno reagovao i donio vođstvo gostima. Vidjeli smo iz prethodnog napada koliko su Madriđani opasni iz tranzicije, a uspavana reakcija Junajteda kažnjena je u završnici prvog poluvremena.

Mančester – Poništen gol Atletiku
Igra Žoao Feliks u sjajnoj formi, ali ovaj gol neće moći da doda na svoj konto. Poništen je zbog ofsajda nakon asistencije Markosa Ljorentea.

Mančester – Sjajan potez Freda

Brazilac Fred dokazao klasu. Pogledajte.

Mančester – Ljorente u ofsajdu
Atletiko se brzo iz bunkera u kojem se brani sa svih 11 igrača transforimisao u ofanzivu, ali je pogodak Feliksa nakon dodavanja Ljorentea poništen zbog ofsajda.

Amsterdam – Peti udarac Ajaksa, ponovo van okvira gola
Domaćin u Amsterdamu ima blagu inicijativu. Posljednji u nizu pokušao je Timber koji je na asistenciju Tadića gađao glavom, međutim kao i prethodna četiri pokušaja Kopljanika i ovaj je završio van okvira gola.

Amsterdam –  Tadić na zemlji
Kapiten Ajaksa se požalio na povredu nakon duela sa Adelom Tarabtom. Visoko je Marokanac podigao nogu, ali španski sudija nije odlučio da ga sankcioniše žutim kartonom.

Mančester – Pokušaj Dalota
Uputio je udarac fudbaler mančesterskog kluba, ali je to bio lak posao za Oblaka. Istovremeno, ponovo Ajaks prijeti u Amsterdamu.

Mančester – VAR uz Madriđane
Reinildo je reagovao i u duelu sa Brunom Fernandešom izbio loptu. Domaćin je tražio penal, ali je arbitar ostao nijem, potvrdu da start nije bio nedozvoljen dobio je i iz VAR sobe.

Mančester – De Hea sjajan
De Pol je oprobao udarac i stavio na ozbiljne muke De Heu, ipak golman Junajteda uspio je da uz krajnje napore sačuva mrežu.

Mančester – Elanga u Oblaka
Sjajna akcija Crvenih đavola po desnom boku nakon centaršuta Fernandeša okončana je udarcem Elange, ali je lopta pogodila Oblaka u glavu i ostala u terenu.

Amsterdam – Drugi korner za Holanđane
Inicijativa Ajaksa ne jenjava, ali ni dva udarca iz ugla nijesu donijela željeno vođstvo. Istovremeno, u Mančesteru domaćin diktira tempo, ali ne pronalazi rupu u gustoj defanzivi Madriđana.

7. (Amsterdam) – Sebastijan Ale je na asistenciju Dušana Tadića postigao gol, ali je pogodak poništen zbog ofsajda u kojem je prethodno bio srpski reprezentativac.

3‘ (Mančester) – Ipak, ostaje 0:0. Skočio je mladi Elanga, ali je u duelu sa Oblakom napravio faul. Pravila su jasna, golman ima prednost. Šveđaninu je malo falilo, samo da je bio brži.

Utakmice su počele!

Lopta se upravo zakotrljala u Amsterdamu i Mančesteru!

Sastavi timova za meč u Mančesteru.

Sastavi timova za meč u Amsterdamu

Ajaks i Benfika su remizirali u Lisabonu 2:2, pa će tako od rezultata na “Johan Krojf areni” zavisiti ko će proći među osam najboljih ekipa.

U Mančester stiže Atletiko Madrid nakon 1:1 na Vanda metropolitano stadionu, u duelu u kojem su “jorgandžije” tokom većeg dijela susreta bili bolji.

Ipak, “crveni đavoli” su stigli do remija i sada imaju jednake šanse za plasman dalje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve