Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Danska u polufinalu, ali Crna Gora odigrala odličan meč

Ispostavilo se da je u četvrtfinalu jedini neizvjstan meč bio između Crne Gore i Danske, koji je u finišu bio čak i dramatičan, ali je utisak da su sudije previše favorizovale domaćina i u napadu i u odbrani

Rukometašice Danske plasirale su se u polufinale Svjetskog prvenstva, nakon što su večeras u posljednjm četvrfinalnom meču pobijedile Crnu Goru sa 26:24 (13:10).

Ispostavilo se da je u četvrtfinalu jedini neizvjstan meč bio između Crne Gore i Danske, koji je u finišu bio čak i dramatičan, ali je utisak da su sudije previše favorizovale domaćina i u napadu i u odbrani.

“Ponosna sam na djevojke, pokazale su veliko srce. Pokazale su da su bolje od ovih igračica što prolaze i krište. Šta da kažem, sjajna odbrana, sjajna igra, sjajna Marina na golu. Nisam tužna, ponosna sam kako su igrale, kako su se vraćale u odbran, borile se u napadu”, kazala je selektorka Bojana Popović nakon poraza.

Imali smo priliku za 25:24, ali je Despotović šutirala, Tot odbranila i Dankinje na prazan gol riješile pitanje pobjednika – 26:24.

DANSKA – CRNA GORA 26:24 (13:10)

Herning – “Jiske bank boksen”. Gledalaca: 11.031. Sudije: Belhiri i Hamidi (Alžir). Sedmerci: Danska 7 (6), Crna Gora 5 (3). Isključenja: Danska 2, Crna Gora 12 minuta.

Danska: TOFT (14 odbrana i dva sedmerca), Rejnhart, S. Iversen 2, Elver 1, A-M. HANSEN 5 (1), HEJNDAL 2, Haugsted, A-U. Hansen 2 (2), Jergensen 3, ESTERGORD-JENSEN 2 (1), BURGORD 2, Petersen 1, HEJLUND 1, FRIS 5 (2), R. Iversen, Skaljone.

Crna Gora: RAJČIĆ (10 odbrana i sedmerac), Babović (), PLETIKOSIĆ 1 (1), GODEČ 1, Mugoša 6 (2), Nad. Ćorović, Popović, Ivanović 1, Malović, Nat. Ćorović, BRNOVIĆ 3, BULATOVIĆ 3, Klikovac, DESPOTOVIĆ 3, PAVIĆEVIĆ 1, GRBIĆ 4.

Tok utakmice:

25:23. Sudije čine čuda, umjsto isključenja za Dankinje, Estergard, sud dva minuta Itani Grbić koja je na klupi.

24:21. Prišla je Crna Gora na dva gola zaostatka, bilo je 22:20, ali su Dankinje nakon toga dale dva pogotka, nama u napadu nije dozvoljno da razvijmo akciju, Dansk rukomtašice su pravil prkršaje, a sudije umjesto isključenja daju pasivan napad.

22:18. Crna Gora je imala priliku da priđe i na tri gola zaostatka, sa igračem više ali je Ivanović šutirala sa dvet metara pravo u Sandru Tot.

21:17. Danska nije pet napada dala gol, ali j Crna Gora za to vrijme postigla samo tri, u međuvremenu je isključena i Bojana Popović.

21:15. Danska je veoma efikasna u napadu, mada su i favorizovane od sudija koje svaki kontakt sud isključnje za naše rukometašice.

18:12. Kola su krenula nizbrdo, Sandra Tot brani sjajno, zaustavila je i sedmrac Mateje Pletikosić.

16:11. Loše je počelo drugo poluvrijeme. Sudije su dva sedmrca sudili za Dansku, propustli da sud prkršaj, sedmerac i isključenje na Pleikosić, šo Dankinje koriste.

13:10. Danska je u finišu poluvremena stekla tri gola prednosti, najprije 12:9, i u posljednjoj sekundi poluvremena 13:10, mada je naša selekcija imala priliku da smanji na 12:11.

11:9. Danska prvi put vodi dva razlike, tajm-aut Bojane Popovć. Na golu Crne Gore večeras je sjajna kapitenka Marina Rajčić koja je sakupila sedam odbrana.

8:8. Dijana Mugoša je realizovala sedmrac.

6:7. Crna Gora konstantno vodi, Marina Rajčić ima već šest odbrana.

4:5. Tanja Brnović donosi prvo vođstvo u 10. minutu, Rajčić je odbranila i sedmerac.

4:3. Veoma dobar počeak naše reprezenacije, koja je sa igračem manje dala dva gola.

1:0. Ane-Mete Hansen

Najava meča

Crna Gora večeras igra protiv domaćina Danske u četvrfinalu Svjetskog prvenstva u rukometu za žene što je još jedna prilika za novo čudo, čime bi “lavice” osigurale najbolji rezultat na prvenstvima svijeta.

“Lavice” su doputovale u Herning, nakon velikog uspjeha i plasmana u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

U “Jiske bank boks areni” očekuje ih spektakl – okršaj protiv domaćina Danske i prilika za novo čudo, čime bi osigurale najbolji rezultat na prvenstvima svijeta, jer je peto mjesto iz Japana 2019. godine najbolji plasman do sada.

Cilj je već ispunjen, sada izabranice selektorke Bojane Popović imaju pravo da sanjaju podvig protiv selekcije koju je Crna Gora tri puta savladala na njihovom terenu – 2️010. a Evropskom, 2015. u na Svjetskom i 2️016. na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Četvrti put na velikim takmičenjima, rukometašice Crne Gore su se domogle „Jiske bank boksena” u Herningu.

Na debiju na velikim takmičenjima, Evropskom prvenstvu 2010. godine, tim koji je predvodila Bojana Popović je senzacionalno savladao Dansku (30:29) i izborio meč za 5. mjesto, a pet godina kasnije, zahvaljujući sjajnom izdanju tada 18-godišnje Đurđine Jauković, „lavice” su na zatvaranju grupne faze slavile 23:21.

Od tada su se Dankinje revanširale, dva puta slavile u hramu svog rukometa, a biće velike favoritkinje u četvrtfinalu 26. Svjetskog prvenstva.

Biće to repriza prošlogodišnjeg polufinala EHF Eura iz Ljubljane, gdje je tim Jespera Jensena slavio 27:23, a sada će biti još veći favorit.

Tim Bojane Popović je bez nekoliko igračica iz sastava koji je prošle godine osvojio bronzanu medalju na EHF Euro, a uzgred je morao da doputuje iz Geteborga u Herning, gdje domaće igraju od starta, a pitanje je da li će biti dovoljno odmoran za veliki obračun.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
13.12.2023-22:22 22:22

SVAKA ČAST “Lavice” !
svaka čast BOJANA !