Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Liga šampiona: Real Madrid nastavio pohod ka 15. tituli; Nezaustavljivi Napoli pregazio Ajntraht i u revanšu

Žrijeb parova za četvrtfinalne biće održan u petak

Real Madrid i Napoli izborili su plasman u četvrtfinale Lige šampiona. U Madridu Real je savladao Liverpul sa 1:0 i sa ukupnim rezultatom 6:2 prošao dalje, dok je u Napolju domaćin opet savladao blijedi Ajntraht sa 3:0. Žrijeb parova za četvrtfinalne biće održan u petak.

REAL MADRID – LIVERPUL 1:0 /Benzema 78/, (prvi meč 5:2)

Fudbaleri Reala plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona nakon što su u dvije utakmice bili bolji od Liverpoola ukupnim rezultatom 6:2. U prvoj utakmici bilo je 5:2 za Real, koji je i večeras slavio u Madridu rezultatom 1:0.

Sjajno prvo poluvrijeme otvorio je dobrom prilikom Nunez nakon greške u odbrani Reala, ali se istakao Courtois sa sjajnom odbranom. Sedam minuta kasnije uzvratio je Vinicius Junior, ali je ovaj put Alisson dobro intervenisao.
Uslijedio je period utakmice koji je u potpunosti pripao Realu koji je imao dvije dobre prilike nakon što su iz daljine šutirali Camavinga i Modrić. Ipak, Liverpool se uz pomoć prečke i sreće uspio spasiti.

Najbolju priliku nakon ovog perioda imao je ponovo Nunez pred golom Reala, kada je još jednom Courtois izašao kao pobjednik pa se tako mreže u prvom poluvremenu nisu tresle.

Ni u drugom poluvremenu Liverpool nije uspio da se nametne u potpunosti, dok je s druge strane Real stvarao brojne prilike. Tako je Valverde u jednom napadu izašao sam na Alissona koji je ipak izašao kao pobjednik.

Benzema se potom u 69. minuti našao u dobroj prilici, ali je šutirao preko gola. Deset minuta kasnije ipak nije bilo spasa za Liverpool. Vinicius Junior se izborio za jednu loptu i dodao do Benzeme koji je posprema u mrežu za 1:0. Do kraja više nije bilo promjena pa se madridski klub sasvim zasluženo plasirao među osam najboljih ekipe Evrope.

Real se u četvrtfinalu Lige prvaka pridružio Interu, Milanu, Napoliju, Bayernu, Benfici, Chelseaju i Manchester Cityju.

NAPOLI – AJNTRAHT 3:0 /Osimen 45+2, 53, Zjelinski 64/, (prvi meč 2:0)

Fudbaleri Napolija u velikom stilu izborili su četvrtfinale Lige šampiona. U revanš susretu savladali su Eintracht iz Frankfurta rezultatom 3:0.

Napolitanci gaze ka Scudettu i njega su skoro pa već osigurali, no i u Ligi šampiona briljiraju i mogu se smatrati jednom od najopasnijih ekipa u borbi za najviši plasman.

Nakon pobjede rezultatom 2:0 na gostovanju u Frankfurtu, Napolitanci su večeras bili još ubjedljiviji i s tri nova gola došli do ukupnih 5:0 u ovom dvomeču.

Sredinom prvog dijela vidjeli smo prve dvije dobre šanse za domaće, ali je Kevin Trapp odličnim odbranama spriječio najveće zvijezde Napolija, Khvichu Kvaratshkheliju i Victora Osimhena da u 16. i 19. minuti postignu gol.

Kada se činilo da u prvom dijelu nećemo vidjeti pogotke, u drugoj minuti nadoknade Osimhen nastavlja sjajnu seriju i glavom donosi prednost Nebeskoplavima na odmoru.

Ako je bilo ikakvih dilema do tog trenutka, Osimhen ih je otklonio u 53. minuti. Giovanni Di Lorenzo ga je spojio s golom, a sjajni napadač postiže gol u praznu mrežu Nijemaca.

U 62. minuti Djibril Sow startuje nad Piotrom Zielinskim u kaznenom prostoru, a sudija pokazuje na penal. Poljak je sam preuzeo odgovornost i pogodio za 3:0.

Do kraja utakmice Napoli je lako čuvao i sačuvao visoku prednost za veliki uspjeh i plasman među osam najboljih ekipa Evrope.
Tu se Napoli pridružio ekipama Real Madrida, Chelseaja, Manchester Cityja, Bayerna, Benfice, Milana i Intera i sigurno je da ima svoje šanse i u samoj završnici.

Rezultat i strijelci:

REAL MADRID – LIVERPUL 1:0 /Benzema 78/, (prvi meč 5:2)

Real Madrid (4-3-3): Kurtoa – Karvahal, Militao, Ridiger, Naćo – Kros, Kamavinga, Modrić – Valverde, Benzema, Vinisijus

Liverpul (4-3-3): Alison – Aleksander-Arnold, Konate, Van Dajk, Robertson – Žota, Fabinjo, Milner – Salah, Nunjez, Gakpo

Napoli – Eintracht 3:0 (Osimhen 45+2’, 53’, Zielinski 64’)

Napoli (4-3-3): Meret – Di Lorenco, Rahmani, Kim, Rui – Angisa, Lobotka, Zjelinski – Politano, Osimen, Kvarachelija

Ajntraht (4-2-3-1): Trap – Buta, Tuta, Ndika, Lenc – Rode, Sov – Knauf, Gece, Kamada – Bore

Tok utakmica:

78. minut – GOOOL! Real vodi 1:0 od 78. minuta pogotkom Karima Benzeme. koji se izgleda i povrijedio tom prilikom, ali djeluje da nije ozbiljno.

64.MINUT – GOOOL! Napoli vodi 3:0 od 64. minuta. Pjotr Zjelinski je iznudio penal, a onda ga i precizno izveo

65. minut – U Madidu mirna utakmica bez većih uzbuđenja, a Real lako prednost od tri gola iz prvog meča, jer Liverpul nikako da nametne pritisak.

53. minut – GOOOL! Ponovo Osimen, u 53. minutu za 2:0 u korist Napolija. Asistirao je Di Lorenco, a Nigerijac je samo trebalo da spusti loptu u nebranjenu mrežu.

Nastavljeni su mečevi osmine finala Real-Liverpul i Napoli-Ajntraht

POLUVRIJEME – Real i Liverpul odigrali su prvo poluvrijeme bez golova, ali i pored toga gledali smo zanimljiv meč. Ukupno je bilo 17 udaraca, od čega 8 ka okviru gola. Kamavinga je pogodio prečku, a Liverpul je prijetio preko Njunjeza i Gakpa.

45+2 minut – GOOOL! Napoli vodi 1:0 od drugog minuta nadoknade prvog poluvremena. Strijelac je sjajni Viktor Osimen glavom poslije centaršuta Politana. Majstorski je skočio i šutirao golgeter Napolitanaca.

20.minut – I dalje bez golova, ali na oba meča igra se dobar fudbal sa dosta tempa i lijepih akcija. Igrač Reala Kamavinga pogodio je prečku udarcem sa oko 25 metara, dok je Liverpul bio opasan u kontranapadu. U Napulju su Gruzijac Kvarachelija i Nigerijac Osimen  za domaće ušli u pravi ritam i opasno zaprijetili golmanu Trapu.

10.minut – Nema za sada golova na mečevima u Madridu i Napulju. Liverpul je imao šansu iz kontranapada, ali je udarac Njunjeza lako odbranio Kurtoa. Uzvratio je Real poluprilikama, ali je mreža Alisona ostala netaknuta. U Napulju za sada bez većih uzbuđenja.

Počeli su revanš mečevi u Madridu i Napulju.

Najava mečeva:

Real – Liverpul

Nikada u istoriji Liverpul nije na jednoj evropskoj utakmici primio pet golova na “Enfildu”, sve do prvog duela sa Real Madridom u osmini finala ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona i pogotka kojim je Karim Benzema u 67. minutu stavio tačku na sve nade da engleski tim može do pobjede nad Madriđanima prvi put još od 2009. godine.

Večeras će Liverpul u Madridu pokušati da pisanje istorije uzme u svoje ruke, da konačno savlada Real, a možda i napravi jedan od najvećih preokreta u istoriji fudbala, nadoknadi 5:2 sa “Enfilda” i izbori plasman u četvrtfinale Lige šampiona.

Ne idu ekipi Jirgena Klopa naruku iskustva iz prošlosti pošto Liverpul nije pobijedio “kraljevski klub” još od 10. marta 2009. godine, kada je u revanšu osmine finala Lige šampiona ispratio Madriđane kući sa četiri gola u mreži (4:0) i potvrdio trijumf iz Španije (1:0) od nedjelju dana ranije.

Od posljednjih pet finala elitnog evropskog takmičenja, u dva su se sastali večerašnji rivali i dva puta se Real Madrid okitio titulom prvaka Evrope.

Između dva duela za trofej, igrali su Liverpul i Real i u četvrtfinalu Lige šampiona 2021. godine – Madriđani su u glavnom gradu Španije slavili rezultatom 3:1, pa im je 0:0 u Engleskoj bilo dovoljno. Bio je Real dva puta bolji (1:0 i 3:0) i kada se sa Liverpulom našao u istoj grupi 2014. godine.

I Liverpulu i Realu je Liga šampiona slamka spasa za uspešnu sezonu pošto je tim sa “Enfilda” tek šesti na tabeli Premijer lige nakon poraza od Bornmuta za vikend, dok Real u Španiji ima devet bodova zaostatka u odnosu na prvoplasiranu Barselonu.

Real je do osmine finala stigao kao najbolji tim iz Grupe F, u kojoj je sa četiri pobjede, remijem i porazom od Lajpciga iza sebe ostavio njemački tim, Šahtjor i Seltik.

Liverpul je u Grupi A osvojio jednak broj bodova kao Napoli – 15, ali je u Napulju doživio jedini porz (1:4), pa je u nokaut fazu takmičenja morao sa drugog mjesta, ispred Ajaksa i Rendžersa.

Ajntraht u Napulju sa dva gola zaostatka

Ne mnogo lakši posao od Liverpula imaće fudbaleri Ajntrahta u revanš meču osmine finala Lige šampiona, pošto dolaze u Napulj sa dva gola zaostatka.

Napoli je prvi meč u Frankfurtu dobio rezultatom 2:0, a strelci su bili Osimen i Di Lorenco.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve