Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Upravni odbor Arsenala odbacuje optužbe za namještanje utakmice

Upravni odbor Arsenala odbacio je navode koji su danas izašli u evropskim medijima, a u kojima se ovaj klub dovodi u vezu sa namještanjem utakmica.

Dva fijaska crnogorskih klubova u evropskim kvalifikacijama protiv rivala sličnih kvaliteta izazvala su pažnju evropske fudbalske javnosti, pogotovo je sumnjiv meč Arsenal – Alaškert (1:6). koji je navodno bio ispračen sumnjivim uplatama u kladionicama.

Upravni odbor fudbalskog kluba Arsenal odbacio je navode koji su danas izašli u evropskim medijima, a u kojima se ovaj klub dovodi u vezu sa namještanjem utakmica.

Poljska državna televizija TVP i portal Sport su objavili da postoje ozbiljne indicije da su dva meča 1. kola kvalifikacija za Ligu konferencija namještena, a da je jedan od njih i duel Arsenala da su tokom prvog poluvremena, iako je do 35. minuta rezultat bio 0:0, kladionice primile više od 250.000 eura na igru “2+ gola” tokom prvih 45 minuta.

Prvi gol na “DG areni” pstignut je u 40. minutu, a drugi u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Poljski mediji tvrde da su se sumnjive uplate nastavile i u drugom poluvremenu kada su krenule uplate za 5+ i 7+ golova.

“Upravni Odbor FK Arsenal Tivat odbacuje navode koji su izašli u inostranim medijima, a preuzeli crnogorske novinske kuće i portali. Meteorski uspon našeg kluba u posljednje dvije godine, sa divljenjem sigurno ne gledaju svi u Crnoj Gori, ali to je naša zbilja i stvarnost. Naravno da naš klub nema veze sa nečasnim radnjama, ukoliko ih je bilo, dok će nadležni organi utvrditi da li je bilo nepoštenih radnji nekih pojedinaca. To nikako ne znači da ne ohrabrujemo novinare da pišu i prenose. Upravo je dužnost svih nas da im omogućimo slobodu govora, jer je na koncu, to djelotvorno po cijelo društvo.To je breme koje svaki klub mora da nosi, a predstavlja državu. Upravo je ova uprava omogućila da se predstavlja svoja zemlja, sa velikim žalom što u ovoj maloj patriotskoj borbi nismo odnijeli pobjedu. Molimo sve novinske kuće da u istoj mjeri isprate buduću dokazanu nevinost našeg kluba, kako bi dobili ličnu satisfakciju. Mislimo da ne tražimo mnogo, a nama će mnogo značiti”, kaže se u saopštenju Arsenala.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve