Utorak, 19 Marta, 2024
Rubrika:

Ukrajinci testiraju Nikšićane

Protivnici Sutjeske prvigh dana februara u poznatom turskom turističkom mjestu biće još Aksa iz Kazahstana, letonska Auda i Sileks iz Sjevrene Makedonije

Fudbaleri Sutjeske u Antaliji tempiraju formu za drugi dio šampionata na domaćoj sceni.

Imali su Nikšićani prvu provjeru u Turskoj i od Arsenala iz Tule izgubili 4:1. Igrali su „plavo-bijeli“ protiv ruskog tima sa dva potpuno različita tima po poluvrijeme, a Božo Marković je postigao jedini pogodak i to s bijele tačke početkom drugog poluvremena.

Za Sutjesku su u prvom poluvremenu nastupili: Giljen, Pajović, Vučić, Babić, J. Nikolić, Krstović, Žižić, Eraković, Živković, D. Nikolić i Konrad, a u nastavku su šansu dobili da se dokažu – Ličina, Grivić, Đinović, Kalezić, Stijepović, Tučević, Matanović, Marković, Vuković, Sahli, Fahad i Striković.

Narednu kontrolnu utakmicu crnogorski šampion odigraće sjutra s prvoplasiranom ekipom ukrajinskog šampionata, Dnipro-1.

Protivnici Sutjeske prvigh dana februara u poznatom turskom turističkom mjestu biće još Aksa iz Kazahstana, letonska Auda i Sileks iz Sjevrene Makedonije.

Nikšićani su smješteni u hotelu Asterija Kremlj Palas, imaju odlične uslove za treniranje i odigravanje mečeva, a odabrali su i renomirane protivnike. Pogotovo su neugodni Arsenal i Dnipro i za očekivati je da Nenad Brnović do 7. februara, kada je planiran povratak u Nikšić, već bude imao jasniju sliku na koga će to narednog proljeća moći najprije računati u vrlo teškoj borbi za odbranu titule.

Uostalom, ne smije se zanemariti da su Nikšićani ostali u igri na oba fronta i želja svih ljubitelja fudbala u gradu podno Trebjese je da se ove sezone, napokon, osvoji dupla kruna.

Momci Nenada Brnovića prije polaska za Tursku odigrali su samo jedan prijateljski meč – protiv Podgorice je bilo 0:0, a s Berancima zbog snijega, te velikog nevremena koje je tog dana zahvatilo i Danilovgrad, nijesu imali i drugu planiranu provjeru.

U međuvremenu su obavili brojna testiranja u Nikšiću.

Prvi rival će im, 18. februara kada se nastavlja prvenstvena trka, biti Jezero, a meč će se igrati kraj Bistrice.

U Antaliju je otputovao kompletan stručni štab FK Sutjeska i čak 25 fudbalera, a među njima i povratnici Božo Marković, Jovan Nikolić i Danijel Nikolić. Poveo je Nenad Brnović i nekoliko mladih fudbalera rođenih 2004. i 2005.godine, kao što su Petar Aničić, Janko Vukićević, Nikola Đurković, Matija Bojović…

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve