Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

UEFA izbacuje Bugarsku iz kvalifikacija, Crna Gora ostaje i bez teoretskih šansi?

Ukoliko UEFA donese odluku o diskvalifikaciji Bugarske Srbija bi bila prva u grupi, dok Crna Gora ni pobjeama protiv Litvanije i Mađarske ne bi mogla da stigne do Evropskog prvenstva.

Sve izvjesnijom diskvalifikacijom Bugarske iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo najgore bi prošla Crna Gora koja je dva puta pobijedila Bugare, dok bi Srbiji bio izbrisan bod koji su osvojili u Bugarskoj i koji joj je bio ozbiljan kiks tokom kvalifikacija.

Ukoliko UEFA donese odluku o diskvalifikaciji Bugarske Srbija bi bila prva u grupi, dok Crna Gora ni pobjeama protiv Litvanije i Mađarske ne bi mogla da stigne do Evropskog prvenstva.

Ipak, ukoliko otpisana Bugarska ostane u kvalifikacijama, što je sad pod velikim znakom pitanja pred posljednje dvije utakmice Crna Gora ne drži sudbinu u svojim rukama, ali se nada odlasku u Njemačku zavisi od raspoloženja otpisane Bugarske.

Crna Gora svakako sjutra (četvrtak, 20.45h) dočekuju Litvaniju, a u nedjelju (15.00h) gostuju u Budimpešti, a osim obje pobjede, našoj selekciji potrebna je i pomoć Bugarske, odnosno pobjeda te selekcije ili protiv Mađarske u Sofiji ili Srbije u Leskovcu.

“Moramo da budemo realni – ne zavisi sve od nas, to je problem, ali imamo dvije utakmice do kraja i razmišljamo samo o njima”, poručio je štoper “sokola” Igor Vujačić na konferenciji za novinare.
Jedan od razloga zbog kojih Crna Gora ne zavisi od sebe u finišu kvalifikacija upravo je sjutrašnji rival koji je u Kaunasu “otkinuo” dva boda našoj selekciji (2:2).

 

“Sav fokus je na Litvaniji, tek kada se završi ta utakmica razmišljaćemo o Mađarskoj. Litvanci su nam veliki dužnici, dva boda koja smo izgubili tamo su na neki način i promijenila tok kvalifikacija. Sjutrašnji duel je na neki način utakmica principa – zadužili su nas, dobar su tim, fizički posebno, dobri u tranziciji, ali želimo da im se revanširamo”, istakao je selektor Radulović.

Selektor Radulović se još jednom prisjetio utakmice u Kaunasu kojom su kvalifikacijer krenule u neželjenom smjeru nakon startne pobjede protiv Bugarske.

“Procijenite sami da li možete da potcjenjujete protivnika gdje igraju igrači iz Italije, Bugarske, Belgije, Turske… Bili smo razapeti u dijelu javnosti nakon remija u Litvaniji, a onda su oni otišli i dobili Bugarsku 2:0 koja je više fudbalska nacija od njih, zaustavili su Mađarsku”, naglasio je Radulović.

Selektoru je sve normalno, pa i da Crna Gora nijednu značajnu utakmicu ne riješi u svoju korist i ne odigra na željenom nivou,a pritisak “laičke” javnosti ga ne dotiče, pošto se on baš dokazao kao vrhunski stručnjak sa velikim rezultatima iza sebe.

“Što se mene tiče sve to primam normalno, ali ovim momcima nije potreban taj pritisak laičke javnosti. Ipak, puno razgovaramo, nema se vremena da se uradi puno na treningu ovih dana, nije lako ukomponirat nove igrače, ali sam siguran da oni izađu na teren imaće i želju i motiv da odigraju kao da je baraž”, dodaje Radulović.

Radulović je kroz kvalifikacije koristio uglavnom dvije formacije: 4-4-2 ili 3-5-2. Šta treba očekivati protiv Litvanije.

“Igraćemo napadački – veliki broj utakmica igrali smo sa dva špica, tu se jasno vidi naša želja da pobijedimo, bez obzira na ime protivnika. Sjutra ćemo igrati u formaciji 4-4-2, nemamo šta da krijemo. Možda ćemo ovom objavom olakšati njihovom selektoru, ali u fudbalu danas nema tajni, sve su to nijanse. Bitno je da se nametnemo. Nećemo ići grlom u jagode, ali ova postavka je najava da ćemo igrati napadački, da ćemo sve uraditi da pobijedimo – da li ćemo uspjeti, vidjećemo”, otkrio je Radulović.

O Slobodanu Rubežiću i Edvinu Kuču, momcima koji su u oktobru debitovali za Crnu Goru, kaže…

“Igramo, želimo pobjedu, a istovremeno i tražimo zamjene igračima koji ulaze u ozbiljne fudbalske godine. Kuč je prvi naš vezni igrač koji je dao dva gola na jednom meču, i to na debiju – on je pravi profesionalac, donio je kvalitet i zajedno sa Marko Jankovićem će činiti srce veznog reda. Rubežić je igrač koji je u fokusu, vrlo je tražen u Evropi i to je pokazatelj da smo napravili dobar izbor. Tu je i Tući, nijanse će odlučivati ko će biti u liniji centralnih bekova”, smatra selektor.

Crna Gora će biti oslabljena protiv Litvanije – zbog kartona neće igrati Stefan Savić, dok se Adam Marušić povrijedio na nedavnom rimskom derbiju.

“Jasno je šta nam znače Savić i Marušić, ali dobra stvar je što se vraćaju Marko Vešovič i Vujačić”, jasan je Radulović.

Bez obzira na konačan ishod kvalifikacija, naš štoper Igor Vujačić prije svega želi da “sokoli” posljednji meč u Podgorici odigraju za navijače.

“Protiv Litvanije je posljednja utakmica u ovim kvalifikacijama pred našim navijačima i to nam je još jedna obaveza da samo sve od sebe i pobijedimo. Navijači su uvijek bili naš 12. igrač, pozivam ih da dođu u što većem broju i vjerujem da ćemo im se odužiti pobjedom”, istakao je igrač Rubina iz Kazanja.

Nekadašnji fudbaler Zete i Partizana biće najiskusniji u posljednjoj liniji Crne Gore.

“Biće nam teže bez Savića u posljednoj liniji, ali na momke koji su novi može ozbiljno da se računa na nadam se da ćemo svi biti na nivou – uključujući i mene”. O kvalitetu Litvanije kaže…

“Podigli su formu, namučili Mađare, pobijedili Bugare. Igraju jako, sa puno duela, neće se povlačiti. Mi moramo da odgovorimo na njihov stil igre i nadam se da ćemo slaviti”, kaže Vujačić.

Crna Gora bi na papiru trebalo da bude favorit sjutra veče…

“Najteže je igrati ovakve utakmice – na papiru jesmo bolji, ali moramo biti maksimalno fokusirani svih 90 minuta. Svi znamo šta se dogodilo u Kaunasu, možda prevagnu ti bodovi što smo izgubili tamo, možda će nam baš to faliti za plasman na Evropsko prvenstvo”, zaključio je Vujačić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dpero
15.11.2023-15:41 15:41

Uvijek je do Vas , pobijedis i prolazis a niko nece d igra za tebe!!!