Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

U21 reprezentacija čeka Švedsku, Vukotić: Probaćemo da izvučemo ono najbolje

''Probaćemo da izvučemo najbolje iz sebe i ostvarimo povoljan rezultat'', rekao je selektor U21 tima Miodrag Vukotić

Mlada fudbalska reprezentacija je u martu i junu odigrala dvije utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Remizirala je sa Bosnom i Hercegovinom (2:2), potom pobijedila Luksemburg (2:1), a sada je čekaju dvije mnogo teže utakmice.

Prvo sjutra veče pod Goricom protiv Švedske, onda u Vićenci protiv Italije u utorak.

“Odigrali smo dvije lakše utakmice, sada nas čekaju Šveđani, pa Italijani, o kojima u ovom trenutku ne mislimo puno. Po ovome što smo vidjeli protiv Luksemburga, zaključili smo da je Švedska jak protivnik, jako kompaktna i kvalitetna selekcija. Probaćemo da izvučemo najbolje iz sebe i ostvarimo povoljan rezultat”, rekao je selektor U21 tima Miodrag Vukotić.

Švedskoj je favorit.

“Sigurno se nećemo braniti. Taktika će biti da zatvorimo prilaze golu, a iz te igre i da zaprijetimo protivniku. Cilj je da damo gol. Najgore je izgubiti utakmicu. Svaki bod protiv selekcija kao što su Švedska i Italija je prihvatljiv. Protiv Švedske igramo na svom terenu i ići ćemo na pobjedu. Vidjećemo kako će to biti”.

U21 sastav ni sada nije kompletan.

“Ima dosta fudbalera koji su izašli iz povrede, a ima i onih koji su u formi. Jedan od njih je Nikola Janjić iz Sutjeske. Igrao je dobro u Evropi, dosta dobro igra u našoj ligi. Očekujem da i protiv Švedske bude na tom nivou. Ima igrača koji su u junskom terminu bili u pozitivnom ritmu, a u međuvremenu su imali povrede. Nikako da sklopimo broj raspoloženih momaka, uvijek je to nešto polovično, ali nadam se da će pružiti sve što mogu kada nastupaju za reprezentaciju”, kazao je Vukotić.

Nikola Janjić priželjkuje dobro izdanje i dobar rezultat.

“Drago mi je što sam sezonu otvorio na sjajan način, ja kao pojedinac, a i moja ekipa. To me raduje i nadam se da ću ubuduće pružati dobre partije za Sutjesku i reprezentaciju. Pred nama je težak meč. Švedska je jako kvalitetna, a to pokazuje rezultat protiv Luksemburga. Ali i pored toga, vjerujem da ćemo pružiti dobru partiju i da možemo da slavimo”, rekao je Janjić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve