Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

U15: Crna Gora osvojila srebrnu medalju na EP u Burgasu

U prvom poluvremenu sve je bilo jasno kada su Mađari vodili s 9:2. Ajkulice se ipak nijesu predavali i uspjele su da smanje zaostatak na minus tri u trećem djelu, ali Mađari su s dva brza gola ugasili sve nade za zlato naših momaka

U15 vaterpolo reprezentacija Crne Gore osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u bugarskom Burgasu. Izabranici Veljka Uskokovića su u finalu poraženi od Mađarske 15:9 (5:0, 4:2, 2:4, 4:3)

U prvom poluvremenu sve je bilo jasno kada su Mađari vodili s 9:2. Ajkulice se nijesu predavale i uspjele su da smanje zaostatak na minus tri u trećem djelu, ali Mađari su s dva brza gola ugasili sve nade za zlato naših momaka. U posljednjoj dionici Mađarska je rutinski čuvala prednost i zasluženo osvojila zlato rezultatom 15:9.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Akos Nagi s šest pogodaka, četiri je postigao Peter Šalai, Mate Timicina dva i po jedan pogodak postigli su Roland Gast, Kevin Tamas i Ferenc Kis.

Kod ajkulica najefikasniji je bio Josip Rejčel s tri pogotka, a po dva su postigli Marko Bošković, Vladan Vukićević i Nedo Bastrica.

Treće mjesto nešto ranije osvojila je Italija savladavši Grčku 9:8.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve