Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

U Dortmund stigao novi vrhunski talenat od 16 godina

Borusija Dortmund je poznata po dovođenju talentovanih neafirmisanih fudbalera kojima pruža šansu da se nametnu, a kasnije ih preporodaje bogatijim klubovima

Borusija Dortmund objavila je da je potpisala ugovor sa 16-godišnjim fudbalerom Anderlehta Žilijenom Duranvilom.

Žilijen Duranvil rođen je 5. maja 2006. godine, a za prvi tim Anderlehta debitovao je 22. maja prošle godine u derbiju sa Klub Brižom.

Smatra se jednim od najtalentovanijih igrača svoje generacije. Visok je samo 170 cm i težak 59 kilograma. Igra na poziciji krilnog napadača i član je reprezentacije Belgije do 19 godina.

Iz Dortmunda su saopštili da je sa brzonogim fudbalerom potpisan dugoročan ugovor.

„Veoma smo zadovoljni što su nam Žilijen i njegova porodica ukazali povjerenje i što će od sada nositi naše boje. Žilijen je brz, tehnički jak i kreativan krilni igrač u kome vidimo veliki potencijal. Sada je naš glavni zadatak da ga što pre integrišemo u naš profesionalni tim i novo okruženje i postepeno ga dovedemo do nivoa Bundeslige“, rekao je Sebastijan Kel, sportski direktor kluba.

Borusija Dortmund je poznata po dovođenju talentovanih neafirmisanih fudbalera kojima pruža šansu da se nametnu, a kasnije ih preporodaje bogatijim klubovima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve