Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

Sve izvjesniji povratak Jirgena Klopa u Borusiju iz Dortmunda

Trenutni trenere Edin Terzić našao se pod sve većim pritiskom ove sezone nakon što je propustio zicer prošle sezone da osvoji titulu, a ove sezone ne može bolje od petog mjesta u Bundesligi.

Njemački trener Jirgen Klop se bliži kraju skoro devetogodišnjeg perioda u Liverpulu nakon što je u emotivnoj poruci navijačima otkrio da mu je ponestalo energije, po svemu sdeći naslućuje se njegov povratak u Borusiju iz Dortmunda.

U svojoj januarskoj izjavi, Klop je čak podijelio mogućnost da se u potpunosti povuče iz trenerskog posla, ali i da neće da prenagljuje sa odlukama.

Kako navodi “Independent”, mogućnost da se 56-godišnjak vrati u Dortmund postala je predmet brojnih diskusija.

Trenutni trenere Edin Terzić našao se pod sve većim pritiskom ove sezone nakon što je propustio zicer prošle sezone da osvoji titulu, a ove sezone ne može bolje od petog mjesta u Bundesligi.

Doduše, Terzić je još uvijek je u igri za trofej u Ligi šampiona gdje ga u polufinalu čeka dvomeč sa PSŽ-om.

On ima ugovor koji traje do 2025. godine, iako se navodi da bi Klopov povratak zapravo mogao da bude na mjesto direktora fudbalskih operacija.

Klub je očajnički želio da ponovi uspjeh koji je postigao njemački menadžer tokom njegovog sedmogodišnjeg mandata.

Klop je vodio ekipu do trofeja Kupa Njemačke, uzastopnih titula u Bundesligi i finala Lige šampiona 2013, koje su izgubili od rivala Bajerna iz Minhena.

Dortmund ima priliku da se plasira u ovogodišnje finale i rasprši svoje demone na Vembliju kada u srijedu u prvom meču polufinala igra protiv PSŽ-a.

Klopova posljednja sezona u Borusiji završena je razočaravajućim sedmim mjestom uoči odmora koji je prekinut njegovim imenovanjem na mjesto trenera Liverpula. Devet godina kasnije, Klop ima još samo tri utakmice na čelu “redsa”.

Kada je njegovo saopštenje objavljeno, “redsi” su sanjali o četiri pehara i posebno o trofeju Premijer lige za slavan oproštaj,a li će na kraju sezone u vitrinama biti samo Liga Kup.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve