Četvrtak, 30 Novembra, 2023
Rubrika:

U 87. godini: Preminuo dugogodišnji kapiten Sutjeske

Boro Spaić je legendarni fudbaler Sutjeske, u dugom periodu je bio kapiten jedne od najslavnijih generacija našeg kluba

U Nikšiću je u 87. godini života, preminuo je dugogodišnji fudbaler i kapiten FK „Sutjeska“ Borislav-Boro Spaić.

Boro Spaić je legendarni fudbaler Sutjeske, u dugom periodu je bio kapiten jedne od najslavnijih generacija našeg kluba.

Bio je kapiten čuvenog tima koji je prvi put ušao u Prvu saveznu ligu nekadašnje Jugoslavije, 1964/65. godine, a koji su činili: Fadil Dugalić, Nikola Bukilica, Siniša Stojanović, Novak Bulatović, Danilo Matović, Stevan Koškanac, Boro Spaić, Vojin Lazarević, Slobodan Stojović, Branko Čalović, Radoslav Zlopaša i drugi.

Njegova fudbalska karijera je trajala preko 15 godina, debitovao je u prvom timu sa 16 godina, kada se Sutjeska prvi put takmičila u saveznom rangu takmičenja. Bila je to Treća savezna liga koja je trajala svega godinu dana. Pored Bora Spajića, u toj sezoni su nastupali: Mihailo-Muro Koprivica, Ilija-Iko Kaljević, Ilija-Điko Burić, Luka Matović, Slobodan Marković, Milan-Mika Zirojević, Vaso Bošković, Momčilo Šakotić, Nikola-Nikolica Mijušković, Milorad-Miško Burić…

Igrao je u generaciji Sutjeske koja je prvi put, u sezoni 1958/59, igrala u Drugoj saveznoj ligi, godini koja je prekretnica u stvaranju i moćnog tima i velikog kluba. U toj sezoni su igrali: Boro Spaić, Stanislav-Taro Martinović, Dragoljub-Ljubo Brajović, Momčilo Šakotić, Savo Dragojev, Ilija Kaljević, Vlado Čogura, Stanko Levačić, Dragoslav Radulović i drugi. Trener im je bio Slava Stefanović, koji je ujedno bio prvi profesionalni trener FK „Sutjeska“.

Od aktivnog igranja se oprostio po završetku sezone 1965/66. nakon što je Sutjesku, po drugi put, sa kapitenskom trakom na ruci, uveo u Prvu ligu.

Radni vijek je proveo u Hotelu ”Onogošt”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve