Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Tužilaštvo Srbije: U transparentu navijača Zvezde nema elemenata krivičnog djela

Međutim, Više javno tužilaštvo u Beogradu smatra da se u radnjama učesnika događaja nisu stekli elementi krivičnog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti, već da isticanje transparenta sa natpisom Šiptar, Hrvat, Balija, nisu moja bratija može da predstavlja kršenje Zakona o javnom redu i miru

Grupa navijača Crvene Zvezde je na vaterpolo utakmici protiv Šapca razvila sraman transparent ”Šiptar, Hrvat, Balija nisu moja bratija”.

Međutim, Više javno tužilaštvo u Beogradu smatra da se u radnjama učesnika događaja nisu stekli elementi krivičnog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti, već da isticanje transparenta sa natpisom ”Šiptar, Hrvat, Balija, nisu moja bratija” može da predstavlja kršenje Zakona o javnom redu i miru.

U saopštenju Višeg javnog tužilaštva dodaje se sljedeće:

– Imajući u vidu, da je u konkretnom slučaju moglo da bude učinjeno protivpravno djelo kojim se na javnom mjestu ugrožava ili narušava javni red i mir, stvara uznemirenje ili ugrožava sigurnost građana, ometa kretanje građana na javnim mjestima ili ostvarivanje njihovih prava i sloboda, vrijeđa moral i ugrožava opšta sigurnost imovine, tužilaštvo smatra da su se u radnjama lica koja su istakla transparent, eventualno stekli elementi prekršaja protiv javnog reda i mira, zbog čega je dežurni zamjenik javnog tužioca uputio policiju na konsultaciju sa dežurnim sudijom Prekršajnog suda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
08.02.2022-19:10 19:10

A ovo je Vuciveca “zastita”i onog kretena Vulina,a Serbo sudstvo- nivo NULA,karakter NULA negativna,srbska posla. “do godine u Srbiju”nema Kosova.