Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

LPCG: Kada ”Nož, žica , Podgorica!” nije govor mržnje onda si slobodan da divljaš na Pine

''Važno je da u najkraćem roku dobijemo odgovor kako se desilo da huligani, koji se lažno predstavljaju kao navijači, do stadiona budu sprovođeni preko Pina'', ističu oni

Iz tivatskog odbora Liberalne partije, nakon današnjeg incidenta na Pinama, pitaju Ministarstvo unutrašnjih poslova kako se dogodilo da su navijači Sutjeske do stadiona u Gradskom parku budu sprovedeni preko tog šetališta.

“Važno je da u najkraćem roku dobijemo odgovor kako se desilo da huligani, koji se lažno predstavljaju kao navijači, do stadiona budu sprovođeni preko Pina. Jako zanimljiva ruta, moramo priznati”, ističu oni.

Kažu kako su mirne građane Tivta i posjetioce tog grada iz zemlje i inostranstva danas napali “huligani kojima fer, sportsko i pristojno navijanje, a posebno atmosfera Pina i kosmopolitski ambijent Tivta izazivaju mržnju i motivišu ih na varvarsko nasilno ponašanje”.

“Podsjećamo, radi se o huliganima kojima je naše sudstvo odlukom da njihovo zločinačko skandiranje „Nož, žica, Podgorica!“, a u susret finalnoj utakmici kupa između našeg Arsenala i Sutjeske, nije krivično djelo niti govor mržnje, dalo zeleno svjetlo da ovakvo svoje djelovanje slobodno nastave dalje. I nastavili su u našem Tivtu, koje nije naviklo niti se suočavalo sa ovakvim varvarstvom. No, dobili smo poruku da ćemo se morati navikavati na neke nove stvari i novu Crnu Goru. Moraćemo se izgleda i suočiti, a da se ne bi navikli”, dodali su oni.

Pridružuju se pozivu predsjednika Opštine Tivat i svih građanki i građanada nadležni policijski organi hitno identifikuju počinioce, a sudstvo kako ga kod volja.

“Možda ovaj put ocijene da je divljački napad na građanke i građane i lomljenje inventara lokala na Pinama bio svojevrsni a tradicionalni performans ljubavi”, zaključuju u LP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve