Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

TSC stigao do boda nakon vođstva Olimpijakosa od 0:2

Izabranici Žarka Lazetića nijesu se predavali ni nakon što su Grci poveli sa 2:0 u 57. minutu, naprotiv, i za takav odnos prema igri i dresu stigla je nagrada u vidu izjednačenja na 2:2 i prvi evropski bod.

Fudbaleri TSC iz Bačke Topole osvojili su bod u drugom kolu Lige Evrope protiv Olimpijakosa iz Atine nakon što su nadoknadili dva gola prednosti najtrofejnijeg kluba Grčke.

Izabranici Žarka Lazetića nijesu se predavali ni nakon što su Grci poveli sa 2:0 u 57. minutu, naprotiv, i za takav odnos prema igri i dresu stigla je nagrada u vidu izjednačenja na 2:2 i prvi evropski bod.

Olimpijakos je imao igru i rezultat, a poveo je u 17. minutu kada je Podens poslao odličan centaršut sa desnog krila u srce šesnaesterca gdje je Masuras glavom gađao dalji ugao i donio prednost svom timu.

Igrao se 57. minut kada je Olimpijakos postigao i drugi gol. Olimpijakos je postigao drugi pogodak poslije prve prave prijetnje u nastavku. Poslije jednog centaršuta domaćin je izbacio loptu iz kaznenog prostora, ali su svi ostali u njemu, Podens dobio loptu na 12-13 metara od gola TSC, napravio neometano nekoliko koraka i lijevom nogom pogodio za 0:2.

Mnogi su tada pomislili da je utakmica zatvorena, na tribinama je Olimpijakos imao pšodršku i patriotski nastrojenih navijača Crvene zvezde, a rezultat je bio 0:2.

Ipak, tako nijesu milili izabranici Žarka Lazetića i kao nagrada za takvu igru stigli su do izjednačenja.

Samo što je u igru ušao crnogorski reprezentativac Stevan Jovetić, u sljedećoj akciji, u 64. minutu Saša Jovanović je proigrao Ifeta Đakovca koji je golom krunisao napad koji je i krenuo od njega.

U 72. minutu Olimpijakos je ostao sa igračem manje, što je bio signal igračima TSC da krenu još hrabrije ka golu Grka. I konačno u 90. minutu stiglo je i izjednačenje. Miloš Pantović je izbjegao ofsajd nakon dodavanja Stojića i izjednačio na 2:2.

U grupi A Vest Hem je nakon pobjede u Bačkoj Palanci slavio i u Njemačkoj protiv Frajbuurga sa 2:1 i nakon dva gostovanja ima maksimalnih šest bodova i gotovo siguran plasman u nokaut fazu Lige Evrope.

Vest Hem je poveo već u osmom minutu golom Paketa, a domaćin izjednačio početkom drugog poluvremena nakon što je Salai u 49. minutu pogodio mrežu Engleza.

Konačan rezultat postavio je Agard u u 66. minutu, a tim Frajburga do kraja utakmice nije imao ni snage ni kvaliteta za još jedno izjednačenje, a kamoli preokret.

AEK je u Atini remizirao sa Ajaksom (1:1), a Marsej na Velodromu sa Brajtonom, iako je vodio sa dva gola prednosti (2:2).

Aris je u Solunu bio bolji od Rendžersa sa 2:1, identično je i Betis dobio Spartu.

Rakov je jedina ekipa prvog dijela programa 2. kola Lige Evrope koja nije postigla gol – u Poljskoj je slavio Šturm sa 1:0.

Finalista Lige Evrope iz prošle sezone, Roma, sjajno je startovala i u ovoj sezoni i kući je dekalsirala Servet – 4:0, uloge favorita opravdali su u 2. kolu i Liverpul, te lider Bundeslige, Bajer.

“Vučica” je bila ubjedljiva, golovima Lukakua i Pelegrinija, te dva Belotija. Istakao se i turski internacionalac Čelik sa dvije asistencije.

“Crveni su slavili na “Enfildu” protiv belgijskog Rojal Uniona – 2:0, dok su “farmeceuti” sa 2:1 slavili na gostovanju Moldeu.

Slavio je i Karabag našeg reprezentativca Marka Jankovića na gostovanju Hakenu, pa sa Bajerom dijeli prvo mjesto sa po šest bodova pred međusobni duel u narednom kolu.

Najubjedljivija je bila Slavija koja je u Pragu dobila Šerif sa 6:0. U derbiju Viljareal je dobio Ren zahvaljujući Pepeu Rejni koji je u nadoknadi odbranio penal Terijeu, pa je ostalo 1:0.

Tuluz je dobio LASK -a sa 1:0, a golova u Ligi Evrope nije bilo samo u Haifi, gdje je domaći Makabi odigrao utakmicu sa Panatinaikosom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve