Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Tri crnogorska rekorda postavljena u Beogradu

Na ovim šampionatima iz Crne Gore nastupili su takmičari iz Atletskog kluba Lim Berane i AK Mornar iz Bara

Minulog vikenda u Beogradu u dvorani Banjica održano je dvoransko prvenstvo Srbije za juniore i prvenstvo Srbije u višebojima za mlađe juniore.

Na ovim šampionatima iz Crne Gore nastupili su takmičari iz Atletskog kluba Lim Berane i AK Mornar iz Bara.

Najvrednije rezultate sa novim crnogorskim rekordima ostvario je Ognjen Vojvodić, član Mornara, koji je u skoku udalj zabilježio rezultat 7,01 metar što je novi crnogorski rekord za juniore u dvorani.

Član ”Lima” iz Berana Ognjen Marsenić u trci na 200 metara izjednačio je crnogorski rekord za juniore sa rezultatom 22,76 sekundi.

Maša Bubanja, članica ,,Lima“, u petoboju za mlađe juniore ostvarila je rezultat od 2.400 bodova (60mp-9.96, vis -140 cm, kugla – 6,92 m, dalj – 4, 85 m, 800 m 3:09,67) što je novi crnogorski rekord u petoboju za mlađe juniorke.Od ostalih crnogorskih takmičara koji su nastupili na ovim takmičenjima ostvareni su sljedeći rezultati – Ognjen Marsenić u disciplini 60 metara – 7,14, Danilo Vujičić na 60 metara -7,47 i na 200 metara -23,77, Maša Bubanja u disciplini 60 metara -8,57 (pala je na cilju i završila sa velikom ogrebotinom što njenom rezultatu u petoboju daje još veću vrijednost).

Nemanja Đurišić u trci na 1.500 metara zabilježio je rezultat 4:33,36 i Nevena Dobrašinović u skoku udalj i troskoku napravila je tri prestupa i tako ostala bez plasmana u obje discipline.

– Naši takmičari nastavljaju pripreme u Beogradu, jer nas u narednom periodu očekuju još dva takmičenja i to prvenstvo Beograda za mlađe juniore i prvenstvo Srbije za seniore gdje će naši takmičari imati prilike da ostvare norme za balkanska prvenstva u dvorani – istakao je član štručnog štaba atletske reprezentacije Zoran Jojić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve