Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

TOP transferi do sada: Feliks najskuplje pojačanje ovog ljeta

Najskuplje pojačanje ovog ljeta imao je Atletiko Madrid dovođenjem mladog napadača Benfike Žoao Feliksa. 19-godišnji Portugalac je stigao u kolčonerose za 113,4 miliona funti odnosno nešto više od 126,5 miliona eura

Ljetnji prelazni rok se polako zatvara a pojedine fudbalske zvijezde su promijenile sredinu. Najistaknutiji transferi za sezonu 2019/20 su se odvijali u Engleskoj, Španiji i italiji.

Foto: Goal.com

Najskuplje pojačanje ovog ljeta imao je Atletiko Madrid dovođenjem mladog napadača Benfike Žoao Feliksa. 19-godišnji Portugalac je stigao u kolčonerose za 113,4 miliona funti odnosno nešto više od 126,5 miliona eura.

Odmah iza njega najskuplje pojačanje imala je Barselona dovođenjem sjajnog Francuza Antoana Grizmana. 28-godišnji napadač Atletika je stigao na Nou Kamp za 120 miliona eura, ali taj transfer je propraćen brojnim nesuglasicama jer je Atletiko tražio 80 miliona više nakon čega je sprovedena i istraga.

Belgijanac Eden Azar je sljedeće najzvučnije pojačanje. Bivši krilni igrač Čelsija stigao je u Real Madrid za 100,4 miliona eura ali njegova tržišna vrijednost se procjenjuje preko 150 miliona eura.

U top pet su se našli i dva štopera. Bivši talenat Ajaksa Matijs De Liht je stigao u Juventus za 85 miliona eura, nakon što su se za njegov potpis interesovali mnogi veliki klubovi poput Barselone i PSŽ, kao i Lukas Hernandes koji je iz Atletika stigao u Bajern za 80 miliona eura.

Među deset najskupljih transfera ovog ljeta našao se bivši saigrač De Lihta u Ajaksu, Frenki de Jong koji je stigao u Barselonu za 75 miliona eura, zatim Rodri koji je u Siti stigao za 70 miliona eura, kao i Luka Jović koji je iz Ajntrahta došao u Real za 60 miliona eura.

Među njima su se našli i vezista  Tanguj Ndombele i bek Aron Van Bisaka. 22-godišnji Francuz je iz Liona stigao u Totehem za 60 miliona eura, dok je 21-godišnji Britanac stigao iz Kristal Palasa u Mančester Junajted za 55 miliona eura.

Foto: Transfermarkt.co.uk

Pregovori se i dalje vode za velike zvijezde poput Gereta Bejla, Romela Lukakua, Pola Pogbu ali dali će promijeniti sredinu ostaje da vidimo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve