Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Radulović: Naša liga je takva da je sve moguće

Kormilar ''hrabrih sokola'' aktivan je od početka godine. Dijelom na crnogorskoj sceni, a dijelom u Antaliji, skenirao je rad trenera i fudbalera iz elitnog ranga

Crnogorski klupski fudbal vraća se na scenu – prvo kolo proljećne polusezone igra se 17. februara.

Pauza je trajala nešto više od dva mjeseca. Igrači su imali vremena da odmore i spreme se za nove izazove, uprave da ojačaju rostere, a treneri da realizuju taktičke zamisli. Ko je kako radio – pokazaće borba za titulu i Kup, mjesta u Evropi i očuvanje prvoligaškog statusa.

Selektor ,,A“ reprezentacije Miodrag Radulović detaljno je pratio pripreme i prelazni rok naših klubova. Iskusni stručnjak u razgovoru za Pobjedu ističe da očekuje otvorenu trku za šampionski tron, bez obzira što Sutjeska startuje sa ,,plus osam“ na vrhu tabele.

– Ono što smo vidjeli jesenas i sve što nas očekuje na proljeće – trebalo bi da garantuje zanimljivo i neizvjesno prvenstvo. Svi su se pojačali, neko više, neko manje, posebno u smiraj zimskog prelaznog roka. Tri ekipe su se izdvojile u trci za titulu. Sutjeska je lider, ima lijepu prednost, ali Dečić pokazuje ozbiljnost i kadar je da se uključi u borbu za prvo mjesto. Naravno, Budućnost je aktuelni branilac duple krune i bez obzira na devet bodova minusa u odnosu na Nikšićane – mogla bi da se probije na čelo tabele – rekao je Radulović.

Kormilar ”hrabrih sokola” aktivan je od početka godine. Dijelom na crnogorskoj sceni, a dijelom u Antaliji, skenirao je rad trenera i fudbalera iz elitnog ranga.

– Svaki član stručnog štaba reprezentacije imao je zadatke tokom pauze. Detaljno smo pratili pripreme naših ekipa, kao i naše internacionalce koji su trenirali u Turskoj. Timovi koji su bili u Antaliji ostavili su dobar utisak protiv jakih protivnika. Neki momci zavrijedili su našu pažnju i biće novih imena na spisku za prijateljske utakmice u martu – sa Jermenijom i Grčkom. Vidjeli smo dosta dobrih stvari. Isto važi i za ekipe koje su se spremale u našoj zemlji – dodao je Radulović.

Najveći plus za Sutjesku je produženje ugovora sa reprezentativcem Vladimorom Jovovićem.

Kraj Bistrice se vratio Libijac – Zaharija Alharaiš, poznatiji kao Ziko, a novo lice je krilni napadač Filip Knežević, nekadašnji član Partizana, Vojvodine, Čukaričkog, Radničkog iz Niša i Proletera.

Iskusni ofanzivac u Nikšić je stigao iz vijetnamskog Da Nanga.

– Sutjeska je mnogo dobila ostankom Jovovića i Janjića do ljeta, kao i povratkom Grivića koji se oporavio od povrede. Nikšićani imaju kvalitet i stabilnost. Imaju pravo i na poneki kiks zbog prednosti od osam bodova. To mnogo znači, ali ne dozvoljava nikakvo opuštanje. Sutjeska zna da iza sebe ima opasne pratioce i siguran sam da će biti maksimalno fokusirana na cilj. Ipak, do kraja je ostalo puno mečeva, veliki je broj bodova u opticaju i nikada ne bih otpisao Dečić i Budućnost. Naša liga je takva da je sve moguće – ističe Radulović.

Tuzani su angažovali rekordera po broju nastupa u državnom timu – Fatosa Bećiraja, a nekoliko sati pred zatvaranje januarskog ,,mercata“ vratili su Anđelka Jovanovića iz Podgorice.

Drugoplasirani tim lige prethodno je doveo Aleksu Marušića i Erjona Vucaja, a ekipu je od značajnijih fudbalera napustio Ilir Camaj, koji je otišao u Oman.

Posljednjeg dana prelaznog roka bilo je dinamično i na ,,plavo-bijeloj“ strani Starog aerodroma.

Budućnost je potpisala ugovor sa svojim nekadašnjim napadačem – Stefanom Miloševićem, koji je upravo kod Radulovića debitovao za Crnu Goru.

Dres podgoričkog kluba zadužili su Branimir Janković i Ivan Novović.

– Dečić je ostao bez Camaja, ali je sa Bećirajem još više dobio u napadu. Tuzani su odlična ekipa, a to su potvrdili protiv Rusa i Ukrajinaca u prijateljskim utakmicama u Antaliji. Mečevi koji su kontrolni ne mogu da se porede sa takmičarskim, ali vjerujem da će sastav Miljana Radovića imati što da pokaže u crnogorskoj ligi – poručio je Radulović, koji nastavlja: – Budućnost je osjećala posljedice od Evrope i brojnih povreda tokom jeseni, ali je našla načina da uhvati ritam. Milošević će biti osvježenje u napadu i može mnogo

da pomogne timu. Ukoliko momci trenera Nedovića uspješno krenu i budu imali kontinuitet, mogu da se vrate u trku – utisak je pedeset četvorogodišnjeg stručnjaka.

Nekoliko kandidata gleda ka Evropi…

– Petrovac je igrao dobar fudbal, ali je dosta izgubio odlaskom Miličkovića koji je prvi strijelac lige. To je igrač koji je i asistirao i nosio ekipu. Njegov učinak pokušaće da nadomjeste novajlije Rolović i Vuković. Petrovčani zaslužuju pohvale za jesenju polusezonu, a vidjećemo da li mogu da nastave u tom ritmu. Kandidat za ino scenu je i Iskra. Danilovgrađani su dovođenjem Perovića, Kojaševića, Pešukića, Gajića i makedonskog veziste Najdenova odradili jako dobar posao. Tu je i Mornar koji svima može biti nezgodan – kaže Radulović.

U zoni baraža su Jezero i Podgorica, na začelju je Zeta, a iznad crte Rudar.

– Rudar je dobro izgledao u Antaliji i ne vjerujem da će doći u situaciju da se bori za opstanak. Pljevljaci imaju mirnoću na tabeli, a to je jako bitno za rad mladog trenera kao što je Rade Petrović. Zeta ima težak zadatak da stigne do baraža u kojem su trenutno Jezero i Podgorica – zaključio je Radulović.

Raspored (17. februar)

Budućnost – Mornar

Zeta – Sutjeska

Rudar – Iskra

Jezero – Dečić

Podgorica – Petrovac

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve