Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Titula ide u Marsej: Crnogorci osvojili Francusku, slijedi napad na Evropu

U prvoj ino sezoni Vladan Spaić je prikupio vrijedno iskustvo, za koje kaže da će mu biti od velike koristi za dalju karijeru

Marsej je uspio! Tim koji predvodi sa klupe Miloš Šćepanović, a u bazenu crnogorski reprezentativci Dejan Lazović, Vladan Spaić, Bogdan Đurđić i Uroš Čučković, osvojio je je titulu nakon četiri sušne sezone.

Francuski tim stigao je i do završnice Lige šampiona, gdje ga očekuje duel sa favoritom Ferencvarošem.

U finalu domaćeg šampionata kod kuće, nakon remija 16:16 u Parizu, slavili su 14:11 i to protiv ozbiljne ekipe Noisi Le Sek.

Do 38. domaće titule Marsej je stigao bez poraza.

– Klupske ambicije su bile da osvojimo titulu. Sa novim timom nijesmo znali kako ćemo da izgledamo u bazenu, međutim, vidjelo se da imamo kvalitet, iako, konkretno rezultati na prvom turniru Lige šampiona nijesu bili dobri. Ali igra je hrabrila i dovela nas je do istorijskog uspjeha. Marsej se prvi put plasirao na fajnal-ejt, što nije mala stvar, a sve to smo krunisla titulom. Veliko je zadovoljstvo, a naše je da nastavimo jako da radimo i da se što bolje spremimo za završnicu Lige šampiona, kazao je Spaić.

U prvoj ino sezoni nekadašnji član Jadrana prikupio je vrijedno iskustvo, za koje kaže da će mu biti od velike koristi za dalju karijeru.

– Prije svega, zadovoljan sam odnosom kluba prema igračima. Marsej je, zaista, ozbiljan klub i kao takav sve drži na visokom nivou. Lično, ovogodišnje i to prvo ino iskustvo bilo je neprocjenjivo.

Crnogorci u Marseju pokazali su klasu. Kombinacija za uspjeh i za buduće rezultate.

– Mislim da smo povjerenje vratili igrama i zalaganjem, što je klub zaslužio.

Marsej sada potpuno može da se posveti pripremama za završni turnir elitnog takmičenja. Sa titulom je završio domaću sezonu, a poznato je da se u Francuskoj ne igra Kup takmičenje.

– Okrenuti smo Ligi šampiona. Pokazali smo i u ovom takmičenju da smo ekipa. Sa svima smo bili na jednu loptu i očigledno da imamo kvalitet. Protivnik koji nas čeka je favorit na papiru i najbolja ekipa iz one druge grupe. Naravno, mađarski tim će to morati da dokaže u bazenu. Ne sumnjam da će moja ekipa pružiti maksimum, a za koliko će biti dovoljno, tek ćemo da vidimo.

Po završetku obaveza (početkom juna) Spaić i članovi nacionalnog tima vraćaju se u Crnu Goru. Nakon kratkog predaha, priključiće se ”ajkulama” koje su već počele pripreme za Olimpijske igre.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve