Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Tešanović jedina svijetla tačka protiv Srbije, vrijeme je za ostavke

Srbija je bez većih problema, sa pola snage, razbila Gojkovićevu selekciju, i obezbijedila makar drugo mjesto na tabeli kako bi se izbjegle reprezentacije Mađarske ili Italije u osmini finala.

Podatak da je Petar Tešanović bio naš najbolji igrač, a da je Srbija ostvarila ubjedljiv trijumf najbolje oslikava dešavanja u bazenu u Dohi.

Srbija je bez većih problema, sa pola snage, razbila Gojkovićevu selekciju, i obezbijedila makar drugo mjesto na tabeli kako bi se izbjegle reprezentacije Mađarske ili Italije u osmini finala.

Srbija je na kraju pobijedila sa ubjedljivih 14:6 (4:1, 2:2, 5:3, 3:0), a čitava koncepcija Gojkovićeve igre djelovala je smješno protiv Srbije koja protiv Japana nije impresionirala.

Naprotiv, Srbija je ubjedljivije pobijedila Gojkovićevu ekipu, nego Japan prije dva dana, što najbolje govori o kvalitetu igre selekcije koja iz takmičenja u takmičenje igra sve slabije.

Srbija je već nakon tri minuta imala ogromnih 3:0 i već tada je bilo jasno da naši vaterpolisti nemaju ni želju ni energiju da  ostvare povoljan rezultat.

.

Vasilije Radović na današnjem meču

Prve četiri prilike sa igračem više Crna Gora je olako prokockala, ali je i Radoslav Filipović bio sjajan na golu Srbije.

Nakon što je Srbija vodila 4:0, 5:1, 6:2, Crna Gora se na trenutak konsolidovala i prišla Srbiji na 6:4, ali je poslije propuštenih prilika da se priđe na gol zaostatka nastavljeno sa greškama u serijama.

U odbrani nije bilo koncentracije da se zaustave napadi Srbije, a u napadu su gubljene lopte i olako propuštane prilike sa igračem više.

Do kraja doživljen je rezultatski brodolom, a krajnje je vrijeme da selektor Vladimir Gojković počne da razmišlja o neopozivoj ostavci jer njegova “selekcija” već tri godine nema pomaka u igri i četvrtfinale, u koje se najčešće uđe na mala vrata, je krajnji domet reprezentacije za koju sam tvrdi da ima veliki potencijal.

Možda bi taj potencijal neki drugi selektor izbacio u prvi plan i talenat igrača došao do izražaja, ovako je protiv Srbije izbjegnut najteži poraz u istoriji samo zahvaljujući činjenici da je Tešanović bio na golu.

A biće nešto, kada je motivacija u pitanju, da ima nešto i u onom češanju i zjevanju okolo dok se svira državna himna. Umjesto da vode politiku i inate se himni najbolje bi bilo da prestanu da slušaju savjetnike i posvete se reprezentaciji ili za nju više ne igraju.

U petak Crna Gora igra protiv Japana, pobjeda je imperativ, kojom se može do drugog mjesta i na taj način izbjeći meč protiv Italije ili Mađarske, već sa druge pozicije ići na Rumuniju u osmini finala.

Ipak, SAD i Srbija mogu i da odigraju prijateljsku utakmicu, što ne bi bilo iznenađenje,. pošto na klupi Amerikanaca sjedi bivši selektor Srbije Dejan Udovičić. U slučaju pobjede SAD Crna Gora bi bila treća, a kako su igrali danas ni poraz od Japana više nije nemoguć.

SRBIJA – CRNA GORA 14:6 (4:1, 2:2, 5:3, 3:0)

Doha – „Aspajer dom”. Gledalaca: 200. Sudije: Cvart (Holandija), Franulović (Hrvatska). Igrač više: Srbija 15 (10), Crna Gora 13 (4). Peterci: Srbija 1 (1), Crna Gora 1 (1).

Srbija: FILIPOVIĆ (12 odbrana), MANDIĆ 4 (1), RAŠOVIĆ 2, Ranđelović 1, P. JAKŠIĆ, Vučinić 2, Drašović 1, N. JAKŠIĆ 1, Vico 1, UBOVIĆ, Lukić, RAŠOVIĆ 2, Mitrović.

Crna Gora: Lazović (tri odbrane), Perković, AVERKA 1, MAČIĆ, Popadić 1, VIDOVIĆ 1 (1), Đ. Radović 1, UKROPINA, SPAIĆ, Matković 1, V. RADOVIĆ, TEŠANOVIĆ (10 odbrana), Vujović 1.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve