Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Terzić i Vučić su genijalci srpskog fudbala

Ukupan učinak srpskih klubova je ponižavajući, u 25 mečeva ostvarena je jedna pobjeda dva remija i 22 poraza, uz pogubnu gol razliku 17:65.

Rezultatima srpskih klubova ove sezone u evropskim kupovima, ali i ostvarenim u svojim političko-sportskim projekcijama, vjerovatno je sada potpuno “zadovoljan”, Zvezdin tandem snova Zvezdan Terzić i Aleksandar Vučić. Prosto – operacija je uspjela, pacijent umro.

Partizan je na finansijskom izdisaju, Crvena zvezda u finansijskoj rupi, koja će se pretvoriti u ponor, ukoliko SNS izgubi parlamentarne izbore 17.decembra, a ostali klubovi su ionako boranija kojoj se Zvezdan Terzić godinama podsmjeva, jer treba da postoje samo da bi služili za zvezdaško veselje.

Radovao se Terzić ljetos kao malo dijete ispadanju Partizana iz Evrope, likovao zbog direktnog plasmana u Ligu šampiona do kojeg je Crvenu zvezdu sa svoja posljednja tri proljeća u evropskim kupovima u prethodnih pet sezona doveo Partizan, i u tu čast nemilice trošio novac koji nije zaradio i koji je bio još u magli, jer je za njega trebalo nekog i pobijediti u Ligi šampiona.

Računao je Terzić na 30, 40, 50 miliona od UEFA, planirao plasman u polufinale Lige Evrope i napad na Ligu šampiona narednih sezona. U to ime doveo je desetine stranaca u klub sumnjivog kvaliteta, za koje je Aleksandar Vučić iz džepova građana Srbije izdvojio desetine miliona eura tajnim donacijama iz budžeta glavnog grada Beograda i Vlade Srbije. Ali je sve ipak ostalo u blatu.

Partizan je sistematski uništavan i proteklog proljeća u saradnji sa čelnicima kluba i Igorom Dulajem spušten na četvrto mjesto ping pong lige kako ne bi imao zagarantovan plasman u neku od evropskih liga i tako ispao već u julu. Slično se planira i ove sezone, samo ako izbori prođu kako se priželjkuje.

Vojvodina je tradcionalno doživjela rezultatski brodolom, a Čukarički, TSC i Crvena zvezda u 19 odigranih utakmica na evropskoj sceni, 15 u grupnoj fazi, nijesu nikog pobijedili. Ironija sudbine ping pong lige Srbije da je od pet predstavnika, koliko ih je bilo na početku sezone, u Evropi jedinu pobjedu ostvario Partizan, a svi ostali klubovi u 21 utakmici zabilježili su impresivan skor od 19 utakmica u kojima su ostvarena dva remija i 17 poraza. Ukupan učinak srpskih klubova je ponižavajući, u 25 mečeva ostvarena je jedna pobjeda dva remija i 22 poraza, uz pogubnu gol razliku 17:65.

U istoriji evropskih kupova se nije desilo da zemlja koja se nalazi na 11.mjestu rejting liste i ima tri kluba u Evropi tokom jeseni doživi takav rezultatski debakl, reklo bi se da je FSS stigla zaslužena kazna.

LIGA ŠAMPIONA

TSC – Braga 0:3, 1:4

Crvena Zvezda – Mančester Siti 1:3

Crvena zvezda – Jang Bojs 2:2, 0:2

Crvena zveza – RB Lajpcig 1:3, 1:2

LIGA EVROPE

Čukarički – Olimpijakos 1:3, 0:3

TSC – Vest Hem 1:3, 0:1

TSC – Olimpijakos 2:2

TSC – Frajburg 1:3, 0:5

LIGA KONFERENCIJE

Vojvodina – APOEL 1:2, 1:2

Partizan – Sabah 0:2, 2:0

Partizan – Nordsjeland 0:5, 0:1

Čukarički – Ferencvaroš 1:3, 1:2

Čukarički – Genk 0:2

Čukarički – Fjorentina 0:6, 0:1

UČINAK

1   2  22 17:65

Umjesto likovanja o evropskim podvizima nakon dugog tihovanja nedavno se don Terza oglasio tvrdnjom da će Crvena zvezda opet biti šampion, valjda je siguran u pobjedu Vučića, 17. decembra, ali ni slova nije progovorio o promašenim pojačanjima i rezultatskom debaklu u Evropi.

Srpske medije ne zanima priča o tome ko je odlučio da se desetine miliona eura uloži u fudbalere koji su se pokazali kao potpuni finansijski i igrački promašaj. Umjesto toga mediji pod kontrolom Aleksandra Vučića pišu o navodim basnoslovnim ponudama za fudbalere koji poslije pet utakmica u Evropi imaju golmana koji drži rekord po broju odbrana na evropskim utakmicama.

Za sve je umjesto Terzića kriv trener Barak Bahar, kao da je Izraelac sam natjerao Terzića da za dvije godine, za njega i njegov stručni štab izdvoji više od pet miliona eura.

Terzić je toliko narcisoidan da ne može shvatiti kako ni prošlogodišnja Zvezda nije najbolja u posljednjih 30 godina, jer da nije tako ne bi nakon eliminacije od Makabija iz Haife posegao za dovođenjem Bahara, za kojeg je milsio da je trenersko čudo pošto je pobijedio njegov tim snova.

Od tima snova nije ostalo ništa osim podsmjeha u Evropi i osjećaj da je Crvena zvezda u svim utakmicama imala ludačku sreću da na svakoj od njih ne primi po pet i više komada.

Ono što je najpogubnije po srpski fudbal je činjenica da se Terzić i Vučić nijesu pravili “pametni” i nijesu uništavali Partizan, ostvareni rezultati na nivou prošle godine doveli bi Srbiju na prag 10. mjesta, ali umjesto toga slađe je bilo uništavanje Partizana od svega drugog.

Ako se 17.decembra desi neizbježno i Vučićev SNS, kojeg je valjda najavio da će da napusti, pa slagao, doživi izborni debakl i Crvenu zvezdu čeka ista sudbina i finansijski kolaps. Ping pong liga Srbije nikada više neće imati priliku da uđe među 10.najboljih liga u Evropi, a otrežnjavanje će trajati dugo, dugo, jako dugo.

Terzić se u međuvremenu hvalio kako svaki čovjek jednom u životu treba da osjeti blagodeti zatvora, pa su i njegovi sinovi omirisali rešetke, a kako stvari stoje uskoro bi sa sinovima i svojim mentorima mogao zajedno u Padinsku skelu, uostalom tamo im je odavno i mjesto.

Stanko Radulović

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve