Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Sutjeska vrijedno radi pred turnir u Gabeli: Ciger najveća briga Nikšićana

Nikšićani su i ranije na tom tradicionalnom kupu brusili formu za proljećnje izazove, a ove zime će im, sve su prilike, biti i lakše da se uigraju, jer nijesu mnogo opterećeni angažovanjem pojačanja, već su priključili prvom timu još nekoliko omladinaca, među kojima je i talentovani golman Dubljević

Fudbaleri Sutjeske pripreme su počeli prije tri dana, vrijeme im ide naruku, pa će se na terenima kraj Bistrice zadržati do daljnjeg, odnosno, sigurno do odlaska na turnir koji se igra krajem mjeseca u Gabeli.

Ciger, Foto: FK Sutjeska

Nikšićani su i ranije na tom tradicionalnom kupu brusili formu za proljećne izazove, a ove zime će im, sve su prilike, biti i lakše da se uigraju, jer nijesu mnogo opterećeni angažovanjem pojačanja, već su priključili prvom timu još nekoliko omladinaca, među kojima je i talentovani golman Dubljević.

Nikola Rakojević je već zakazao i prve dvije provjere, a obje će imati u Nikšiću i to s Bokeljom i Dečićem, naredne subote i nekolika dana kasnije. Stručni štab aktuelnog šampiona trenutno najviše brine to što se Ciger nije najbolje oporavio, odnosno, ne kako su očekivali, što znači daje povreda koju je zadobio jesenas ostavila traga. Eventualno njegovo odsustvo bilo bi veliki hendikep za nikšićki sastav, jer ovaj defanzivac je bio standardan i lani, a i u evropskim mečevima Sutjeske dao je značajan doprinos. Planirano je da prvotimci Sutjeske ljekarske preglede završe ove sedmice i tada će se znati šta će se dešavati sa Cigerom.

“Počeli smo puni elana pripreme za proljeće. Pridružilo nam se nekoliko fudbalera iz naše omladinske škole, pa je za očekivati da budemo poletniji. Znamo da nas očekuje težak posao, Budućnost nam bježi osam bodova, ali nije to nedostižna prednost. Ne zaboravljamo da s njima igramo još dva derbija, a samo to može mnogo uticati na konačan saldo i satnje na tabeli. Uz to, ne odričemo se ni trofeja namijenjenog najuspješnijem u Kupu. Dakle, Sutjeska ima najveće amabicije, kao i minulih sezona i u svaku utakmicu ćemo ulaziti sa željom za tri boda. Niko od fudbalera, čak ni oni koji su minule polusezone više odmarali zbog povreda ili kartona, nema problema sa kilažom, atmosfera je uobičajeno dobra i svi jedva čekamo prve mečeve. Već je izvjesno i da ćemo imati dovoljno konktrolnih utakmica”, kaže vezista Sutjeske Marko Vučić, ubijeđen da će Nikšićani ove sezone postići ono što nikome do sada nije pošlo za rukom nadoknaditi osam bodova zaostatka za jesenjim šampionom.

Ukoliko se, ipak, oporavi Bojan Ciger, pa sve i da rukovodstvo Sutjeske ne angažuje dodatna pojačanja, “plavo-bijeli” će na gotovo svim pozicijama imati više igrača, što bi trebalo da bude olakšica Rakojeviću, tim prije ako se zna daje većim dijelom prethodne sezone, ljetos na međunarodnoj sceni, pa i minule jeseni mali broj igrača najveći teret iznio na svojim plećima.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve