Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

SUD ODLUČIO: Ostoja Mijailović nije predsjednik JSD Partizan

Tužbeni zahtjev FK Partizan je usvojen, što rezultira poništavanjem odluke sa Vanredne sjednice JSD Partizan održane 12. septembra 2022.godine.

Haotično stanje između Fudbalskog klub Partizan iJugoslovenskog sportskog društva Partizan, nastavlja se i dalje. Odluka koja je donesena u septembru prošle godine više nije na snazi, što znači da Ostoja Mijailović pravno nije predsednik JSD Partizan.

Tužbeni zahtjev FK Partizan je usvojen, što rezultira poništavanjem odluke sa Vanredne sjednice JSD Partizan održane 12. septembra 2022.godine.

Ova odluka donosi potpuno novi epilog u sporu između fudbalskog kluba i sportskog društva, a nastavlja se dugotrajna saga koja je obilježila njihov odnos.

Presudu Prvog osnovnog suda u Beogradu prenosimo u cijelosti.

“Usvaja se tužbeni zahtjev tužioca Fudbalskog kluba Partizan sa sjedištem u Beogradu, u odnosu na tuženog Jugoslovensko sportsko društvo Partizan sa sjedištem u Beogradu, pa se UTVRĐUJE da su ništavne i da ne proizvode pravna dejstva Odluka o izboru Ostoje Mijailovića sa predsjednika Jugoslovenskog sportskog društva Partizan, donesena na Vanrednoj sednici Skupštine Jugoslovenskog sportskog društva Partizan, koja je održana dana 12.09.2022. godine i Odluka o imenovanju lica ovlašćenog za zastupanje, donijeta na sjednici Upravnog odbora Jugoslovenskog sportskog društva Partizan, koja je održana 13.09.2022. godine”, kaže se u presudi Prvog osnovnog suda u Beogradu.

Na taj način onemogućen je Ostaja Mijailović da u nekom trenutku, kada mu se učini povoljno kao predsjednik JSD Partizan pod hipoteku stavi stadion u Humskoj 1 i na taj način ostavi JSD bez najvećeg sportskog objekta.

Sukob dvije naprednjačke struje u Partizanu, koje predvode Ostoja Mijailović i rukovodstvo FK Partizan, inicirao je svojim radom i naređenjima iza kulisa predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji odavno ne skrije želju da ugasi prvo FK Partizan, a potom i cijelo JSD Partizan.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve