Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Studenti žele pobjedom da zaokruže uspješan period

Dolazi nam tim Mege koji je u dobrom ritmu, igraju sa velikom količinom energije i samopouzdanja

Da bi na najbolji način okončali seriju od četiri uzastopna meča kod kuće (ne računajući očekivan poraz od Partizana) i zaokružili uspješan period koji traje od 28. decembra i meča sa Igokeom, košarkaši SC Derbija treba danas (16.30 sati) u ,,Morači“ da savladaju Megu i mirno dočekaju pauzu u ABA ligi zbog nacionalnog Kupa i posljednjeg Fibinog ,,prozora“ u kvalifikacijama za Mundobasket.

Podgoričani su upisali pet pobjeda (kod kuće su savladali Igokeu, Zadar, MZT i Mornar, a u gostima Cibonu) u posljednjih šest mečeva (jedino su izgubili od Partizana), zahvaljujući kojem su sa skorom 9-9 došli do diobe šestog mjesta (za Zadrom) i realne šanse da prvi put zaigraju u plej-ofu. Trijumf nad Megom bi izabranike trenera Andreja Žakelja dodatno približio tom cilju, pa ,,studenti“, sigurno, ne žele da propuste tu priliku…

– Dolazi nam tim Mege koji je u dobrom ritmu, igraju sa velikom količinom energije i samopouzdanja. Prije svega, radi se o mladom timu sa brzom i agresivnom igrom i moraćemo da odgovorimo pametno, odigramo timski i da smo energetski na našem maksimumu – rekao je Žakelj.

I Mega je u odličnoj formi, seriju od četiri pobjede je u prošlom kolu prekinula protiv Partizana, ali je sa ukupno sedam pobjeda na diobi osmog mjesta (sa Splitom i Cibonom) takođe u zoni plej-ofa. To znači da će SC Derbi imati izazovan zadatak da pobijedi ,,fabriku talenata“ i dodatno zakorači ka doigravanju u regionalnoj ligi.

– Čeka nas izuzetno težak meč protiv mlade i kvalitetne ekipe Mege koja je u posljednjih pet mečeva slavila čak četiri puta i imaju samo poraz od evroligaškog Partizana. Sigurno je da će tražiti svoju šansu da nastave dobar niz i slave i u Podgorici. I mi se nalazimo u odličnom ritmu, prije svega, napad funkcioniše odlično. Energiju i fokus koji su nas krasili na prethodnim utakmicama moramo ’donijeti’ na meč sa Megom i nadati se novoj pobjedi, u koju vjerujemo – rekao je Loren Džekson, plejmejker SC Derbija, koji se, kao i cijela ekipa, podigao formu i učinak od kraja prošle godine.

Mega je prilično lako i ubjedljivo dobila prvi međusobni sezonski duel u Beogradu (101:74), zahvaljujući mnogo boljoj igri u trećoj četvrtini (32:16). Mega vodi 2-1 u međusobnim okršajima, jer je i lani dobila meč kod kuće (101:68), ali je prošle sezone i SC Derbi bio siguran u ,,Morači“ (83:62).

– Očekuje nas veoma zahtjevna utakmica protiv SC Derbija. To je odlično sastavljen i vođen tim. Predstavlja spoj iskustva i mladosti, gdje puno toga polazi od tandema američkih bekova. Na nama je da pokažemo visok stepen motivacije, odigramo sa mnogo energije i koncentracije u oba pravca i tako pokušamo da dođemo do pobjede na teškom gostovanju – rekao je trener Mege Marko Barać.

Crnogorski reprezentativac u redovima Mege Andrija Grbović istakao je da je SC Derbi ,,značajno podigao formu u odnosu na prvi dio sezone“.

– Očekuje je nas zahtjevan meč u gostima, znamo da su veoma dobri na domaćem terenu i zato moramo da pokažemo dobru energiju i koncentraciju od samog početka. Sigurno će napraviti reakciju poslije poraza od nas u prvom dijelu sezone, zbog toga moramo biti veoma motivisani i spremni. Veoma bitna utakmica jer mi očekujemo reakciju poslije poraza u prošlom kolu i da se vratimo na pobjednički kolosjek – rekao je Grbović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve