Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

“Studenti” pomažu i Budućnosti

Cedevita Olimpija se bori za vrh tabele i plasman u plej-of ABA lige koje obezbjeđuje učešće u Evrokupu.

Košarkaši SC Derbija su u seriji od četiri uzastopna poraza, tako da u meč protiv Cedevita Olimpije ulazi sa imperativom pobjede (subota 19.00).

Cedevita Olimpija se bori za vrh tabele i plasman u plej-of ABA lige koje obezbjeđuje učešće u Evrokupu.

Cedevita Olimpija se bori za vrh tabele i plasman u u plej-of ABA lige koje obezbjeđuje učešće u Evrokupu.Cedevita Olimpija se bori za vrh tabele i plasman u u plej-of ABA lige koje obezbjeđuje učešće u Evrokupu.”Pred nama je još jedan test, vidjećemo da li smo napredovali. Tu mislim na znanje i razumijevanje nekih detalja koje smo veoma loše radili u prethodnim mečevima. Dobro smo trenirali i nadam se da će se to vidjeti”, rekao je Jakara.

Ljubljančani imaju učinak od 12 pobjeda i pet poraza, baš kao i Budućnost Voli s kojom dijeli treće mjesto, tako da bi pobjedom SC Derbi, koji je na učinku 7-10, napravio veliku uslugu i gradskom rivalu.

“Cedevita Olimpija od promjene na klupi igra sve bolje, sa više samopouzdanja nego prije. To je odlična napadačka ekipa, sa dosta pojedinaca koji mogu sami da odluče utakmicu”, dodao je Jakara.

Na klupi Cedevita Olimpije odnedavno sjedi nekadašnji trener Budućnosti Zoran Martić, a najbolji slovenački klub je u srijedu stigao i do prve pobjede u Evrokupu ove sezone, nakon serije od 15 poraza, pošto su deklasirali Hamburg u Njemačkoj (114:83).

“SC Derbi je odlično počeo sezonu osvajanjem Superkupa ABA lige. Poznato je da je u tom klubu veoma dobro radio slovenački trener Andrej Žakelj, da je sada tu Dejan Jakara. Derbi svakako nije ekipa protiv koje će biti lako, u pitanju je mlad tim koji dobro trči i šutira sa distance, a naši glavni zadaci biće da što više ograničimo rivala u tim segmentima”, rekao je Martič.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve