Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

“Studenti” gostuju Partizanu u “Areni”

Uakmica u Beogradu počinje sjutra u 20 časova, a najveća promjena u odnosu na posljednji susret desila se na klupi podgoričkog tima, pošto je Dejan Jakara naslijedio Andreja Žakelja, koji je preuzeo Budućnost Voli.

Košarkaši SC Derbija pobijedili su na sartu sezone u finalu Superkupa Partizan i osvojili prvi regionalni trofej u istoriji, a sjutra gostuju u Beogradu aktuelnom šampionu Admiralbet ABA lige.

Pobjednika u finalu ABA Superkupa odlučio je Borna Kapusta, pet sekundi prije kraja, i tako svojoj ekipi donio prvi trofej u ovom takmičenju.

Od tada je proteklo skoro tri mjeseca, a Partizan poslije tri vezane pobjede u Evroligi sa znatno boljom formom dočkuje SC Derbi u 11. kolu ABA lige.

Utakmica u Beogradu počinje sjutra u 20 časova, a najveća promjena u odnosu na posljednji susret desila se na klupi podgoričkog tima, pošto je Dejan Jakara naslijedio Andreja Žakelja, koji je preuzeo Budućnost Voli.

“Povratkom Kevina Pantera Partizan je uhvatio ritam i postao potpuno druga ekipa. Uigrao se i Bruno Kaboklo, njihovo posljednje pojačanje i sad zaista sjajno izgledaju. Mi ćemo dati sve od sebe da probamo da što više i duže zaustavimo njihov fenomenalan napad, a to se može samo ukoliko svi igrači ostave srce na parketu. Sumnjam da će to na ovakoj utakmici biti problem, jer sam siguran da svi jedva čekamo početak meča da pokažemo koliko vrijedimo”, rekao je Jakara.

Partizan je silom prilika doživio dosta promjena u timu u odnosu na početak sezone, doveden je sjajni brazilski cenar Bruno Korea Fernandz Kaboklo, koji se odmah uklopio u tim i zahjeve trenera Željka Obradovića, dok su izvan stroja plejmejker Aleksa Avramović, Frenk Kaminski i Uroš Trifunović.

Ipak, tim Parizana iz meča u meč igra sve bolje, a očekuje se da će tešku borbu sa Kaboklom pod obručima voditi Kenan Kamenjaš.

“Očekuje nas teška utakmica protiv možda i najbolje ekipe u ABA ligi. Mislim da će i pristup Partizana ovom meču biti drugačiji jer smo slavili protiv njih u finalu Superkupa. To je bio pripremni period i u ovom meču su oni veliki favoriti ali kao i do sada, nigdje ne idemo sa bijelom zastavicom. Idemo u Beograd da se nadigravamo, maksimalno željni igre i još jednog iznenađenja, a vidjećemo na kraju meča za šta će to biti dovoljno”, rekao je Kamenjaš.

Dva sata ranije igraće svoj meč i Mega i Crvena zvezda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve