Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Stuani u Barseloni, Mendi u Realu

Prva pojačanja za Barsu i Real

Đirona je ispala iz La lige, ali njihov najbolji igrač je blistao: urugvajski napadač Kristijan Stuani (32) tek pred kraj prvenstva popustio je pred golgeterskim naletima budućih saigrača, Lea Mesija i Luisa Suareza (i Karima Benzeme iz Reala), pa je završio na četvrtom mjestu liste strijelaca, sa respektabilnih 19 golova, što je više nego polovina pogodaka ekipe, bilo ih je 37! Inače, on je u posljednje dvije sezone postigao 41 pogodak.

Foto: As.com

U januaru se pričalo da će postati član Barselone, a sad je to potvrđeno, bez obzira na njegove godine, pogotovo jer mu je otkupna klauzula „tričavih” 10 miliona eura.

Lijevi bek/krilo Liona Ferland Mendi sljedeće nedjelje biće predstavljen kao pojačanje Reala.

Trener Zinedin Zidan insistirao je na njegovom dovođenju, a plaćen je 40 miliona eura, plus bonusi. Tako su Lavovi napravili još jedan sjajan posao, pošto su ga prije dvije sezone kupili od Avra za pet miliona eura.

Mendi bi trebao da preuzme ulogu Marsela, koji definitivno više nije onaj stari, a Zidan ne računa na Serhija Reguliona, koga je iz B tima u prvi promovisao njegov prethodnik na klupi Santago Solari.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve