Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Evroliga: Moćni Real surovo prekinuo Partizanovu seriju!

Očekivala se mnogo zanimljivija borba, ali Real je i večeras pokazao da je još moćniji nego u prošloj sezoni u kojoj je osvojio titulu prvaka Evrope

Sedmi poraz Partizana u 16 odigranih kola Evrolige i prekid serije od pet uzastopnih pobjeda u elitnom evropskom takmičenju.

Za ekipu Željka Obradovića večeras je u madridskom ”Vizink centru” prejak bio domaći Real koji je na svom terenu rutinski izašao na kraj sa crno-bijelima i slavio rezultatom 91:75.

Očekivala se mnogo zanimljivija borba, ali Real je i večeras pokazao da je još moćniji nego u prošloj sezoni u kojoj je osvojio titulu prvaka Evrope.

Trijumf nad Partizanom im je bio petnaesti u 16 evroligaških kola i zaista tim trenera Ćusa Matea ove sezone djeluje kao nezaustavljiva ”kaznena ekspedicija”.

Tokom prvog poluvremena je Džanan Musa predstavljao najveći problem za odbranu crno-bIJelih. Reprezentativac BiH je već do sredine druge četvrtine stigao do 16 postignutih poena, i to posle serije Reala od 7:0 na startu druge četvrtine, za vođstvo od 14 poena razlike – 33:19.

Mnogo izgubljenih lopti je Partizan imao u prvih 20 minuta, čak deset, što je omogućavalo Realu da dolazi do lakih poena, ali je na poluvremenu Partizan ipak imao donekle podnošljivih 12 poena minusa, bilo je 48:36 za Real.

Očekivala se reakcija Partizana u trećoj četvrtini, ali umjesto toga – potpuni raspad sistema u ekipi crno-bijelih. Fabijan Kozer je bukvalno ”uhapsio” Partizanovog kapitena Kevina Pantera koji nikako nije uspijevao da dođe do izražaja, kako poenterski, tako ni u pokušajima da razigra svoju ekipu.

Zautavljeni su bili i Doužer, i Ledej, pa su se crno-beli oslanjali na još poneku trojku Kabokla, jednu je pogodio i Smailagić, ali na drugoj strani su Kampaco, Rodrigez i ostali rutinski probijali odbranu Partizana, pa je poslije serije 12:0 i dolaska Madriđana na ”plus 25” ovaj meč praktično bio riješen već sredinom treće deonice.

Džanan Musa je na kraju bio najefikasniji sa 23 poena i četiri skoka bio najefikasniji u Realu, Poarije je upisao 14, baš kao i Hezonja.

U Partizanu Kaboklo najefikasniji sa 18 poena, Vukčević ga je pratio sa 12 poena, a Koprivica je za sedam minuta stigao do 11 postignutih poena i on je treći Partizanov strelac u večerašnjem meču.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve