Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

STEFAN SAVIĆ: Momci su bolji nego u junu, potrebna nam je pobjeda

Kapiten fudbalske reprezentacije Crne Gore, Stefan Savić je napokn zdrav i spreman da pruži maksimum u reprezentativnom dresu. Naš kapiten kaže da su skoro svi fudbaleri u dobroj formi i mnogo boljem stanju nego tokom juna.

Crna Gora ima tim koji je u stanju da pobijedi u Litvaniji, ali i koji može da izbori plasman na Evropsko prvenstvo, ali moraće da pruži mnogo bolje igre nego što je to bio slučaj u dosadašnjem dijelu kvalifikacija.

Kapiten fudbalske reprezentacije Crne Gore, Stefan Savić je napokn zdrav i spreman da pruži maksimum u reprezentativnom dresu. Naš kapiten kaže da su skoro svi fudbaleri u dobroj formi i mnogo boljem stanju nego tokom juna.

“Osjeća se velika promjena u odnosu jun. Momci su stigli sa minutažom u klubovima, u dobroj formi, sjajno raspoloženi. Sve je to najava da bismo mogli da odigramo dobro u utakmici koja nam puno znači i gdje nam treba pobjeda ako želimo da ostanemo u trci za jedno od dva prva mjesta u grupi”, kazao je pred meč protiv Litvanije Savić.

Naša reprezentacija poslije tri odigrane utakmice ima samo četiri boda, tri manje od Srbije i Mađarske će sjutra odigrati međusobni meč u Beogradu.

“Uz kvalitet koji je na našoj strani, treba da presudi veći motiv. Oni neće izaći na meč kao da je prijateljski, već sigurno maksimalno koncentrisani, sa željom da ostvare dobar rezultat na svom terenu. Naš tim je spoj mladosti i iskustva, vjerujem da imamo sve što je potrebno da ostvarimo rezultat koji nas ostavlja u igri za Evropsko prvenstvo” kazao je Savić.

Naš kapiten očekuje da će Litvanija igrati na pobjedu protiv Crne Gore i da će pokušati da sa tri boda sačuva šanse za plasman na Evropsko prvenstvo.

“Ne smatram da će se samo braniti. U Beogradu su protiv Srbije znali da izađu visoko i rade presing. Gledali smo snimak, ne igraju defanzivno sve vrijeme. Veoma je bitno da dođe do izražaja naš spoj mladosti i iskustva. Sigurno ćemo imati šanse da ih ugrozimo, treba samo biti pametan i odigrati na rezultat” istakao je Savić.

I pored četiri osvojena boda i polovičnog uspjeha, po pobjeda, remi i poraz, Crna Gora nije pokazala da ima kvalitet za plasman na Evropsko prvenstvo, ni ovog puta. Pogotovo je odigrala loše u fazi napada, tako da je jedan gol na tri utakmice učinak koji mora biti znatno bolji u nastavku kvalifikacija.

“Ubijeđen sam da ćemo pozadi biti čvrsti, kao i do sada. Srbija nam je iz dva šuta dala dva gola, ali smo generalno dosta dobro izgledali. Raduje me forma naših napadača, Krstović je doa dva gola u Seriji A, i ostali igraju dobro, Stevan je našao klub. Optimisti smo i vjerujemo da možemo uspješno da završimo ovaj ciklus, ali idemo meč po meč. Ne razmišljamo trenutno o Bugarskoj”, zaključio je Savić.

Selektor Litvanije Edgaras Jankauskas vjeruje da njegova selekcija može da ostvari dobar rezultat i pobjedu protiv Crne Gore.

“Crna Gora je u kvalifikacijama imala manje loptu u posjedu od rivala. Međutim, oni dosta šutiraju na gol, tako da je to vjerovatno njihova strategija – da prepuste posjed protivniku. To se desilo protiv Srbije i Mađarske. Oni brzo mogu da dođu u priliku da napadnu protivnika i stvore veliku opasnost. Agresivni su u odbrani, sposobni da uspješno završavaju kontre. Rezultat ne zavisi od toga koliki vam je posjed lopte. Naravno da je zabavnije kad imate loptu u posjedu, i to ćemo pokušati sjutra da uradimo. Pobjeda je najvažnija”, objasnio je litvanski selektor.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve