Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Srebro i bronza za Lahor

Jedriličari kluba Lahor iz Kotora učestvovali su na tradicionalnoj regati u klasi Optimist, koja je održana na Paliću. Kotorani su kao i svi ostali jedriličari, kao i organizatori imali problema sa slabim vjetrom, ali su se ipak zadovoljni vratili iz Srbije.

Tradicionalna regata je trebalo da traje tri dana, Kotorani su stigli ranije na Palić kako bi odradili i nekoliko treninga na regatnom polju, ali su uglavnom bili na obali jer vjetra nije bilo.

Prva dva dana takmičenja su protekla bez borbi na regatnom polju, a trećeg, ujedno posljednjeg dana, vjetar iako nije bio jak, poslužio je organizatorima da organizuju tri regate. U spomenutim uslovima, najbolje se snašao najmlađi takmičar u sastavu Lahora, Nikola Matijević koji je u konkurenciji 65 takmičara, zauzeo osmo mjesto u generalnom plasmanu, odnosno drugo mjesto u konkurenciji jedriličara do 12 godina.

Iako uslovi nisu bili naklonjeni starijim takmičarima kluba, uspjeh Lahora je upotpunila Vanja Strahinja koja je zauzela treće mjesto u konkurenciji djevojaka.

Na regati su pored jedriličara Lahora koji su predstavljali Crnu Goru, učestvovali jedriličari iz Srbije, Severne Makedonije, Mađarske, Slovačke i Hrvatske.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve