Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Spektakl u Morači: Veliki derbi sa nikad manjim ulogom

Zvezda je u prvom dijelu sezone u Beogradu slavila 71:63

Košarkaši Budućnost Voli večeras od 21 sat igraju protiv Crvene zvezde odloženi meč 15. kola ABA lige.

U nekim drugim okolnostima bio bi to derbi “na nož”, ovako će izostati onaj najvažniji dio – rezultatski, jer stanje na tabeli ne može da se promijeni pred plej-of.

Zvezda je prva i s Partizanom ide direktno u polufinale, Budućnost treća i čekaju je dueli sa FMP-om.

Ipak, dueli “plavih” i “crveno-bijelih” su uvijek bili više od igre – prštaće i večeras u okršaju koji počinje u 21 sat.

“Prvobitno je trebalo da igramo u januaru. Tada bi taj susret imao potpuno drugačiju težinu i značaj. Sada će to izostati, jer se poredak ne može promijeniti. S druge strane, nema nikakve sumnje da želje za pobjedom neće nedostajati. Dvorana će biti puna, energija naših navijača će nam biti i dodatna pomoć i dodatni motiv”, rekao je trener Budućnosti Aleksandar Džikić.

Zvezda je u prvom dijelu sezone u Beogradu slavila 71:63.

“Očekujem da igramo najbolje i najčvršće što možemo. Moramo da se fokusiramo na našu igru i uradimo sve da pobijedimo. Biće ovo dobar test pred plej-of”, kazao je Di Džej Sili.

Budućnost u utorak igra sa Andorom u osmini finala Evrokupa.

“Znamo da moramo da odigramo kako treba. Neće biti lako, igramo protiv najbolje ekipe u ABA ligi. Imamo četiri pobjede u nizu, ako dođe i 5. dobili bismo veliko samopouzdanje pred duel sa Andorom”, poručio je Zoran Nikolić.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve