Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Španska liga želi svakodnevna testiranja igrača na koronavirus

Uprava španske lige želi da se svi fudbaleri i treneri svakodnevno testiraju na korona virus kada se nastave treninzi

Uprava španske lige želi da se svi fudbaleri i treneri svakodnevno testiraju na korona virus kada se nastave treninzi. Ta informacija dio je protokola španske lige u koji je agencija Asošiejted pres imala uvid, nakon što je prošle nedjelje poslat španskim klubovima i evropskim ligama.

foto:Beta/AP

Protokol na 23 strane pripremljen je u saradnji sa ljekarima nekolicine prvoligaških klubova, a između ostalog, sastoji se od plana treninga u četiri faze prije nego što se mogu nastaviti takmičenja.

Sadrži smjernice za “garantovanje bezbjednosti igrača i njihovih užih porodica, trenera i stručnog štaba”, kao i za sve ostale koji učestvuju u treninzima.

Još nije poznato kada će se nastaviti treninzi, a ne očekuje se da će se takmičenje u ligi nastaviti prije kraja maja. Takmičenja su prekinuta prije više od mjesec zbog pandemije.

Uprava Lige navela je da će španske vlasti odlučiti kada će se ekipe vratiti treninzima.

Real Sosijedad je pokušao da počne sa individualnim treninzima, ali im vlasti to nijesu dozvolile pošto su sportski objekti i dalje zatvoreni, u sklopu mjera o karantinu.

U Španiji je od posljedica korona virusa umrlo više od 22.000 ljudi.

Vlada, Fudbalski savez i predstavnici španske lige postigli su prošlog vikenda dogovor da se treninzi nastave, ali tada nije određeno kada će se to dogoditi.

Udruženje igrača poslalo je pismo nadležnima u kojima je izražena zabrinutost oko nastavka takmičenja. Fudbaleri žele da budu sigurni da je u redu da budu testirani pošto je velika potražnja za testovima. Oni su tražili i jasne smjernice o garancijama za bezbjednost svih učesnika.

List El Mundo danas je prenio da će Vlada odobriti hiljade testova za fudbalere i članove ekipa. Liga želi da se svi oni svakodnevno testiraju, a da se sa tim počne prije početka individualnih treninga kako bi se otkrili lažno negativni testovi. Takođe, testiralo bi se i svo medicinsko osoblje klubova.

Protokol predviđa period od oko 15 dana grupnih treninga prije nego što se nastave takmičenja.

Stanovništvo Španije biće u karantinu najmanje do 9. maja.

IzvorBeta

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve