Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Šolak poslije Sautemptona kupio i turski klub

Izbor je pao na Goztepe koji već sada želi ekspresan povratak u tursku elitu gdje je 60-ih i 70-ih godina igrao važnu ulogu učestvujući i u evropskim takmičenjima

Srpski biznismen Dragan Šolak je prošlog januara sa saradnicima kupio 80 posto akcija Sautemptona čime je postao većinski vlasnik kluba iz Premijer lige za 200.000.000 funti.

Ali, tu se ne zaustavljaju njegove ambicije kada je fudbal u pitanju.

Novi čelnici “svetaca” kupili su i 70 posto akcija u Goztepeu, doskorašnjem članu Super lige Turske koji se od ove sezone takmiči u drugom rangu takmičenja.

Dejli mejl uveliko piše o planu Šolaka i saradnika da proširi mrežu fudbalskih klubova koji bi međusobno sarađivali poput grupacije Siti čiji je centralni projekat Mančester siti, odnosno Red Bul koji drži klubove poput Lajpciga, Salcburga…

U Sautemptonu su se fokusirali na grupu timova iz zemalja iz takozvanog drugog evropskog reda, odnosno zemalja čije su lige poslije prvih pet u Evropi najkvalitetnije poput Holandije, Belgije, Turske i Portugala.

Izbor je pao na Goztepe koji već sada želi ekspresan povratak u tursku elitu gdje je 60-ih i 70-ih godina igrao važnu ulogu učestvujući i u evropskim takmičenjima.

Sva je prilika da grupacija neće stati na ovom klubu, pa navijači Sautemptona mogu da očekuju još neku kupovinu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve