Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Šola skratio spisak kandidata za EP za tri imena

U Hrvatsku putuje 18 igrača, a među njima nijesu golmani Filip Borozan, pivot Miodrag Ćorsović i bek Stevan Vujović

Uoči polaska za Poreč na završne provjere pred start Evropskog prvenstva, selektor crnogorskih rukometaša Vlado Šola skratio je spisak kandidata za šampionat u Njemačkoj za tri imena.

U Hrvatsku putuje 18 igrača, a među njima nijesu golmani Filip Borozan, pivot Miodrag Ćorsović i bek Stevan Vujović.

”Ukoliko se javi potreba za izmjenama u sastavu uoči puta na EHF Euro 2024. ili tokom samog prvenstva, navedena tri igrača bi ponovo mogla da dobiju poziv da se priključe nacionalnom timu”, saopšteno je iz Rukometnog saveza.

U konkurenciji za konačan spisak za Evropsko prvenstvo ostali su golmani Nebojša Simić, Nikola Matović i Haris Suljević, krila Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Mirko Radović i Luka Radović, pivoti Vuk Lazović i Nemanja Grbović, te bekovi Radojica Čepić, Božo Anđelić, Vasilije Kaluđerović, Miloš Božović, Arsenije Dragašević, Vuko Borozan, Branko Vujović, Stefan Čavor i Risto Vujačić.

,,Lavovi“ će na ,,Kroacija kupu“ u Poreču u četvrtak igrati sa Hrvatskom, dan kasnije sa Slovenijom. Oba duela počeće u 17 sati.

Naša selekcija je 29. decembra poražena od Sjeverne Makedonije (39:37) u Staroj Pazovi, u duelu u kojem je nastupila u nekompletnom sastavu.

Reprezentacija se 6. januara vraća u Crnu Goru, a četiri dana kasnije planiran je put u Minhen, gdje će Mirko Radović i saigrači igrati utakmice preliminarne runde.

Rivali za dva mjesta koja vode u glavnu rundu EHF Eura su Mađarska, Island i Srbija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve