Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Skupština VPSCG: Rovčanin i Čađenović novi članovi UO

Izvršni direktor Elektroprivrede, Nikola Rovčanin i izvršni direktor Crnogorskog elektrodistributivnog sistema, Vladimir Čađenović novi su članovi Upravnog odbora Vaterpolo plivačkog saveza

Izvršni direktor Elektroprivrede, Nikola Rovčanin i izvršni direktor Crnogorskog elektrodistributivnog sistema, Vladimir Čađenović novi su članovi Upravnog odbora Vaterpolo plivačkog saveza, odlučeno je na Skupštini te asocijacije.

Jednoglasno je usvojena i Odluka o izmjenama i dopunama Statuta, kao i plan realizovanih aktivnosti sa planom rada do kraja kalendarske godine i finansijskog plana za 2021. godinu.

Bez glasa protiv usvojen je i Izvještaj o utrošenim sredstvima dobijenih od Uprave za sport i mlade.

Jednoglasno je usvojen i pravilnik o registraciji i pravu nastupa vaterpolista u Vaterpolo plivačkom savezu.

Predsjednik Đuro Marić kazao je da je ova godina bila izuzetno zahtjevna, što se tiče takmičarskog i posebno finansijskog dijela.

“Imali smo veliki broj vaterpolo takmičenja tokom cijele godine, naše četiri selekcije su učestvovale na brojnim velikim šampionatima, i nastavili smo kontinuitet osvajanja medalja, preko zlata u Svjetskoj ligi, do bronze mlade reprezentacije na Svjetskom prvenstvu. Naši plivači su učestvovali na brojnim takmičenjima, a do kraja godine gledaćemo ih i na Evropskom i na Svjetskom šampionatu u malim bazenima”, kazao je Marić.

Zahvalio je sponzorima i Upravi za sport i mlade na podršci.

“Da bi našim sportistima obezbijedili još bolje uslove za rad, i ostali kandidati za velike rezultate, potrebna je još veća finansijska i infrastrukturna podrška, prvenstveno države“, poručio je Marić.

Skupštini je prisustvovalo 11 od 17 delegata sa pravom glasa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve