Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Škerović pred Austriju: Da otklonimo dileme oko plasmana na EP

Škerović izjavila uoči meča protiv Austrije da naš nacionalni tim želi da pobjedom iskoristi prvu šansu za plasman na Evropsko prvenstvo

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Crne Gore Jelena Škerović izjavila je uoči meča protiv Austrije da naš nacionalni tim želi da pobjedom iskoristi prvu šansu za plasman na Evropsko prvenstvo.

Naš nacionalni tim igraće danas (18) u “Bemax areni” sa Austrijom utakmicu F grupe kvalifikacija za šampionat Starog kontinenta.

Drugog daana vikenda na rasporedu je meč sa Danskom, a jedna pobjeda iz ta dva duela Crnoj Gori donosi sedmi uzastopni plasman na Eurobasket.

“Mečeve će zbog povrede propustiti Milica Jovanović i Jovana Pašić, a na raspolaganju neće biti ni Amerikanka. Očekuje nas teška utakmica”, rekla je Škerović i dodala:

“Od prvog minuta moramo da im postavimo naš ritam, da zaustavimo njihovu igru i da im ne dozvolimo da igraju kako hoće. Moramo anulirati njihove prednosti, da iskoristimo njihove mane i da u ovom meču obezbijedimo plasman na šampionat”.

Kapitenka Jelena Dubljević kazala je da je duel sa Austrijom prva šansa za plasman na EP, sedmi put uzastopno.

“Kada se ima u vidu baza i kvalitet lige uspjeh dobija na značaju. Imamo kontinuitet igranja na velikoj sceni i želimo to da produžimo. Biće teško, igraju atipično i nepredvidivo. Nije prvi put da igramo sa njima i sve zavisi od nas. Sigurna sam da ćemo biti maksimalno fokusirane i da ćemo već sjutra izboriti plasman na EP”, rekla je Dubljević.

Zorana Radonjić kazala je da je tim dosta podmlađen.

“Od starta ćemo ući makaismalno motivisane. Sigurna sam da ćemo mi mlađe iskoristiti svaku šansu i dopriniejeti pobjedi i plasmanu na EP”, rekla je Radonjić.

Crna Gora je u dosadašnjem dijelu kvalifikacija odigrala dva meča u gostima i ostvarila oba trijumfa. Savladala je Austriju 70:60 i Dansku 67:60.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve