Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

KSCG u Sutomoru organizovao kamp za mlađe kategorije

Koordinatori kampa bili su selektori seniorskih reprezentacija Boško Radović i Jelena Škerović.

U Sutomoru je od 8. do 11. januara održan kamp u organizaciji Košarkaškog saveza Crne Gore, a na kojem su selektori u četiri uzrasne kategorije okupili talentovane dječake i djevojčice.

Koordinatori kampa bili su selektori seniorskih reprezentacija Boško Radović i Jelena Škerović.

Tokom kampa na okupu su bile djevojčice (rođene 2010. godine), kao i tri uzrasne kategorije kod dječaka – pioniri, kadeti i juniori. Djevojčice do 14 godina, okupila je selektorka Lidija Bečanović, kojoj je u radu pomagao trener Nemanja Grabovica, a ukupno je bilo 18 mladih košarkašica iz više crnogorskih klubova.

Selektor pionira Boris Bakić okupio je 15 igrača, od čega je bilo 12 dječaka rođenih 2011. godine, kao i trojica godinu mlađi. Sa kadetima su radili selektor Demir Kalić i trener Stefan Miličković, koji su okupili 24 igrača, koje su podijelili u dvije grupe, a kamp je bio dobra prilika da se napravi prvi uvid u sve potencijalne reprezentativce, koje ovog ljeta očekuje B prvenstvo Evrope.

U Sutomoru se okupila i reprezentacija do 18 godina – pored selektora juniorske selekcije Gorana Boškovića sa igračima su radili treneri Marko Sekulić i Ranko Čarapić, a tokom četiri dana na okupu je bilo 16 igrača.

Svaki dan korišćen je maksimalno, a treninzi su se odvijali u dvorani SC “Topolica“ i u sali OŠ “Anto Đedović“, a prvo okupljanje u 2024.godini bilo je korisno za sve potencijalne reprezentativce, ali i za selektore da na djelu vide trenutnu formu svih igrača.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve