Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Škerović: Odbrana će biti naš najjači adut na Eurobasketu

Jelena Dubljević, jedna od najboljih košarkašica planete, se povukla iz penzije, pa će biti u sastavu na šampionatu Evrope

Košarkašice Crne Gore ostvarile su cilj, izborile su plasman na Evropsko prvenstvo. Izabranice Jelene Škerović su poslije pobjeda nad Austrijom i Danskom u gostima, a uoči duela sa istim selekcijama na svom parketu imala dvije meč lopte, a iskoristila su prvu. Crna Gora je savladala Austriju sa 65:48, pa je meč protiv Danske, koji je na programu 12. februara lišen rezultatskog značaja kada je Crna Gora u pitanju.

“Energija i voljni moment su bili na izuzetno visokom nivou. Znale smo da nas očekuje težak posao protiv veoma kvalitetne i neugodne selekcije Austrije. Uspjele smo da se izborimo sa rivalom i pritiskom, uspjele smo da ponovo stignemo do šampionata Evrope, a ono što je već sada evidentno, odbrana će biti naš najjači adut u periodu koji slijedi. Utakmica protiv Danske nije rezultatski bitna, ali pripreme za Evropsko prvenstvo već počinju”, naglasila je Jelena Škerović.

Jelena Dubljević, jedna od najboljih košarkašica planete, se povukla iz penzije, pa će biti u sastavu na šampionatu Evrope.

“Drago mi je što sam se vratila iz penzije. Ponovo smo uspjele da stignemo do još jednog velikog takmičenja, jer kada je Crna Gora u pitanju, plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta je uspjeh ravan osvajanju medalje. Moram da naglasim da imamo jednu od najmlađih selekcija u Evropi, imamo ekipu koja ima potencijal, koja ima svijetlu budućnost, ali će nam trebati strpljenja. Nepotrebno je trošiti riječi koliko će učešće na Evropskom prvenstvu značiti mladom i talentovanom timu, a i za mene će imati specifičnu težini i značaj, jer će definitivno biti moje posljednje Evropsko prvenstvo u karijeri”, naglasio je Jelena Dubljević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve