Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Sjeverna Makedonija mnogo bolja od Crne Gore

Sjeverna Makedonija je bila mnogo bolja u večerašnjem meču u gotovo svim elementima igre, pogotovo u bloku, pošto je domaćin osvojio 15 poena, a Crna Gora svega četiri iz tog segmenta igre.

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore poražena je večeras u Skoplju od domaćina Sjeverne Makedonije sa 3:0 u setovima (25:22, 25:18, 25:20) i nalazi se na pragu eliminacije sa Evropskog prvenstva.

Sjeverna Makedonija je bila mnogo bolja u večerašnjem meču u gotovo svim elementima igre, pogotovo u bloku, pošto je domaćin osvojio 15 poena, a Crna Gora svega četiri iz tog segmenta igre.

U sva tri seta Makedonci su bili uglavnom u vođstvu i diktirali ritam meča, a naši odbojkaši su odigrali čak slabije nego protiv favorizovane Holandije, iako su se mnogi nadali da mogu protiv domaćina uraditi više.

Crnu Goru očekuju mečevi protiv Danske i Češke i za prolaz među 16 najboljih selekcija Evrope trebaće joj dvije pobjede, ali se čini da u ovom trenutku to nije moguće, iako se čini da izabranici Ivana Joksimovića imaju rezerve u igri i mogu bolje od onog što su prikazali u prva dva meča u Skoplju.

Najhuspješnij poenter Crne Gore u današnjem meču bio je Vojin Ćaćić koji je osvojio 12 poena protiv Makedonaca (četiri asa), Ivan Zvicer 11, Aleksandar Minić devet, Luka Babić i Marko Bojić po pet, Đorđe Jovović tri, Blažo Milić dva, a Đorđe Jovović jedan.

“Vrlo teško je reči nešto pametno nakon ovog meča. Probali smo, dali smo sve od sebe, ali jednostavno nije išlo. Teško je prognozirati rezultat protiv Danske, koja je bolja reprezentacija od Sjeverne Makedonija, ali moramo da pokušamo i damo sve od sebe”, kazao je kapiten reprezentacije Vojin Ćaićić.

Naš kapiten je čestitao Makedoncima na pobjedi u večerašnjem meču, jer su bili bolji od naše selekcije.

“Makedonci su odigrali bolje, bolje taktički pripremili utakmicu i zasluženo pobijedili i ja im čestitam na tome, a svjerovatno su već sad obezbijedili plasman u osminu finala”, zaključio je Ćaćić.

Domaće su predvodili Nikola Đorgijev sa 20 i Aleksandar Ljaftov sa 14 poena.

Protivnik Crne Gore u trećem kolu biće Danska.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve