Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Ševaljević: Kosovo se ne smije potcijeniti, cilj je pobjeda

Selektor Zoran Roganović suočen je sa brojnim problemima zbog situacije sa korona virusom, jer ne može da računa na nekoliko važnih igrača, ali u taboru našeg tima vjeruju u dobro izdanje i pobjedu na startu kvalifikacija, koja bi bila prava uvertira pred gostovanja u Baja Mareu koje je na programu u nedjelju

Rukometna reprezentacija Crne Gore večeras dočekuje Kosovo u utakmici prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Ševaljević, Foto: Stefan Ivanović

Selektor Zoran Roganović suočen je sa brojnim problemima zbog situacije sa korona virusom, jer ne može da računa na nekoliko važnih igrača, ali u taboru našeg tima vjeruju u dobro izdanje i pobjedu na startu kvalifikacija, koja bi bila prava uvertira pred gostovanja u Baja Mareu koje je na programu u nedjelju.

Zbog pozitivnih slučajeva u timovima za koje nastupaju, odnosno obaveznog karantina, ovu akciju propustiće golmani Mile Mijušković i Danilo Mihaljević, te bekovi Miloš Božović i Branko Vujović, dok pivot Nebojša Simović i bekovi Božo Anđelić i Igor Radojević nijesu dobili dozvolu kluba da budu sa nacionalnim timom.

“Presrećni smo što smo poslije velike pauze koja je trajala od januara i Evropskog prvenstva, ponovo na okupu. Treba da smo zadovoljni što je organizovano ovo okupljanje imajući u vidu situaciju sa korona virusom, a svako odsustvo je u ovom trenutku opravdano. Imamo dosta momaka koji su na raspolaganju, kvalitetnu ekipu kao i uvijek, tako da imamo uslove da se pripremamo i odigramo dva važna meča na startu kvalifikacija. Svaki početak je važan i težak. Kosovo je protivnik koga ne smijemo potcijeniti, jer se moramo prisjetiti prošlih kvalifikacija i katastrofalnog starta kada smo poraženi od Farskih ostrva. Imamo veći kvalitet, ali to moramo pokazati i na terenu”, kazao je kapiten Vasko Ševaljević.

Osim Kosova i Rumunije, protivnik u kvalifikacionoj grupi 8 je i Švedska. Plasman na Evropsko prvenstvo izboriće po dvije ekipe iz svih osam grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane selekcije. Vizu za 15. šampionat Starog kontinenta, osim domaćina, već imaju aktuelni prvak Španija i vicešampion Hrvatska.

“Konačno smo se okupili, prvi put od januara i Evropskog prvenstva. Propustili smo baraž za Svjetsko prvenstvo, imali smo velike šanse protiv Češke, ali korona je poremetila naše planove. Idemo sada u nove pobjede i vjerujem da ćemo odigrati makar meč protiv Kosova, jer je zbog trenutne situacije sve neizvjesno. Igrali smo protiv Bosne i Hercegovine u oktobru prošle godine u Tivtu u sličnom, izmijenjenom sastavu, to je izgledalo veoma dobro. Tu su mladi momci koji su željni dokazivanja, siguran sam da će dati svoj maksimum i da će to donijeti dobar rezultat. Imamo iskustvo iz prošlih kvalifkacija kada smo na startu doživjeli poraz od Farskih ostrva, to nam je lekcija da ovog puta moramo da pružimo maksimum u svakom duelu, počev od prvog protiv Kosova. Rumunija je veoma ozbiljan sastav i biće veoma teško protiv njih u situaciji kada nijesmo kompletni”, kazao je krilo Marko Lasica.

Utakmica Crna Gora – Kosovo na programu je u 20 sati i 30 minuta u Podgorici i biće odigrana bez prisustva publike.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve