Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Senzacionalna klauzula: Nejmar zarađuje preko šest miliona za pozdravljanje navijača

PSG je srušio svjetski rekord potpisavši za 222 miliona eura Nejmarov prelazak iz Barselone, a španski El Mundo objavio je tajnu klauzulu u ugovoru, prema kojoj Nejmar zarađuje iznos od 541.680 eura mjesečno jer je bio ''ljubazan, tačan, prijateljski nastrojen i dostupan navijačima''

Potpisivanje ugovora Nejmara i Pari Sen Žermena šokiralo je fudbalski svijet 2017. godine, a sada su otkriveni i senzacionalni detalji u ugovoru brazilskog asa s francuskim klubom.

PSG je srušio svjetski rekord potpisavši za 222 miliona eura Nejmarov prelazak iz Barselone, a španski El Mundo objavio je tajnu klauzulu u ugovoru, prema kojoj Nejmar zarađuje iznos od 541.680 eura mjesečno jer je bio ”ljubazan, tačan, prijateljski nastrojen i dostupan navijačima”.

Naknada koju francuski klub isplaćuje brazilskom fudbaleru u zamjenu za pristojno ponašanje definsana je kao etički bonus, a ista klauzula zabranjuje mu javno kritikovanje taktičkih postavki ekipe te političku i društvenu propagandu.

Nejmarov ugovor zahtijeva da mora pokazati ljubaznost i pozdraviti navijače prije i poslije svake utakmice, a također mora izbjegavati negativne komentare u javnosti o klubu, o ljudima koji u njemu rade, kao i o onima koji ga podržavaju.

PSŽ za sve to na godišnjem nivou izdvoji 6,5 miliona eura, a Nejmarov ugovor s Parižanima važi do 2025. godine i sa 36,8 milliona eura godišnje brazilski napadač je drugi najplaćeniji igrač na svijetu iza Lionela Mesija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve