Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

SENZACIJA U MOSTARU: Nevjerovatan preokret Zrinjskog protiv AZ Alkmara

Uloga apsolutnog favorita bila je namjenjena holandskom predstavniku, ali su Mostarci vjerovali u čudo kada su gubili i sa 3:0 i čudo se dogodilo.

Fudbaleri Zrinjskog napravili su senzaciju u Mostaru, pošto su na poluvremenu gubili čak sa 3:0 od holandskog prdstavnika u Ligi Evrope AZ Alkmara i na kraju pobijedili sa 4:3.

Uloga apsolutnog favorita bila je namjenjena holandskom predstavniku, ali su Mostarci vjerovali u čudo kada su gubili i sa 3:0 i čudo se dogodilo.

U prvih 45 minuta sve je teklo po predviđenom scenariju, po kojem je posljednjih godina jedan od najkvalitetnijih holandskih klubova lako postizao golove i stigao do ubijedljivih 3:0, ali je u drugih 45 minuta preokret počeo praktično već u prvom napadu.

Holandska ekipa došla je do prednosti već u 10. minutu preko Van Bredroda, do kraja poluvremena AZ je stigao i do tri gola prednosti, nakon pogodaka Mijnansa i De Vita u 32. i 44. minutu.

Zvonimir Kožulj je u 48. minutu smanjio na 3:1, ali je tada preokret bio daleko i nije se nazirao, međutim kada je 20 minuta kasnije Josip Čorluka postigao i drugi gol za Mostarce svi su se ponadali da je čudo moguće i ono se desilo.

Samo tri minuta kasnije, u 71. minutu, Aldin Hrvanović je izjednačio rezultat na 3:3 i svima je bilo jasno da se piše istorija.

Fudbalerima Alkmara ušla je voda u uši, a Zrinjski nije odustajao i samo deset minuta kasnije Kožulj je drugim golom kompletirao potpun preokret i zapečatio sudbinu grogiranih Holanđana.

Posrtanje srpskih klubova nastavljeno je večeras u londonu porazom vicešampiona Srbije protiv Vest hema sa 3:1.

Istini za volju TSC je poveo golom Predraga Stanića u 47. minutu. Ponadali su se tada gosti da bi mogli do iznenađenja u Engleskoj, ali od toga nije bilo ništa.

Defanzivac gotiju Nemanja Petrović autogolom je u 67 minutu poravnao rezultat na 1:1, a već četiri minuta kasnije sve je vraćeno u normal kada je Vest hem poveo golom Kudusa. Konačan rezultat – 3:1 postavio je Souček u 82. minutu.

Bio je ovo ukupno 12. poraz srpskih klubova u 13 utakmica u ovosezonskoj evropskoj kampanji.

Koeficijent Srbije ive sezone je 1,00, a taj jedini bod donio je Partizan, koji je odavno završio učešće u evropskim kupovima. Sa tom jendom pobjedom Partizana iz ukupno 13 evropskih mečeva srpskih klubova Srbija se trenutno nalazio na 49. mjestu rejting liste UEFA za ovu sezonu i sasvim je sigurno da će ispasti sa liste najboljih 16. rangiranih zemalja Evrope i izgubiti pravo na dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Čak i trula CFL ima ove sezone bolji učinak od Superlige Srbije u evropskim kupovima, pošto je koeficijent Crne Gore za sezonu 2023/24. skromnih 1,333.

Tako sebičnost Crvene zvezde i silovanje srpskih klubova, uništavanje finansijski od strane države i FSS dovodi do potpunog sloma Superlige Srbije.

Rezultati ostalih mečeva u terminu od 19 časova:

Bajer Leverkuzen-Haken 4:0
Karabag-Molde 1:0
Ren-Makabi Haifa 3:0
Rojal Union-Tuluz 1:1
Servet-Slavia Prag 0:2

Rezultati mečeva igranih od 21 čas:

Ajaks-Marselj 3:3
Atalanta-Rakov 2:0
Brajton-AEK 2:3
Rendžers-Betis 1:0
Sparta Prag-Aris Limasol 3:2
Šturm Grac-Sporting 1:2

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve